lørdag 31. desember 2011

Godt nytt år!

Vi nærmer oss slutten av 2011 og i god tradisjon avslutter jeg bloggeåret med en oppsummering. Det blir ikke som i fjor, da Regnskapet tok for seg ett innlegg fra hver måned, men mer en liten gjennomgang av høydepunktene for bloggen. I år - som i fjor - har drift av [kjøkkentjeneste] vært både inspirerende og morsomt, men også ganske arbeidskrevende.Årets absolutte høydepunkt var gjesteopptreden i Aftenposten med to innlegg i sommer. Artikkelen, Hissige fyrer om strandkrabber kan leses i sin helhet HER, de øvrige oppskriftene finnes HER.Kjøkkentjeneste har vært månedens matblogger i både Maison Mat & Vin og BoligDrøm. I tillegg kan jeg med stolthet annonsere at Kjøkkentjeneste skal gjesteblogge fast for BoligDrøm fremover, og jeg ble presentert sammen med de andre faste bidragsyterne (Passion4baking og Ellen Beate Wollan) i det nyeste bladet. Jeg gleder jeg meg veldig til å skrive fast for BoligDrøm!Oppskrift på vårsalat med bygg, levert til Maison.

I april holdt jeg foredrag på skolen til guttene mine om kosthold. Det var en spennende erfaring og fristet absolutt til gjentakelse. Dere kan lese mer om dette HER.

Ellers har Kjøkkentjeneste bidratt til artikler om matpakketips, både hos klikk.no og nrk.no.Jeg har dessuten vært heldig og fått en god dose med innlegg på forsiden av vg.no og side2.no, også i 2011, noe jeg selvsagt er hoppende glad for.

Artiklene mine i lokalavisen, Dalane Tidende, går sin gang, det vil si fast hver måned. Disse kan alle leses i sin helhet under etiketten [kjøkkentjeneste]-artikler om man skulle ønske det. Der forsøker jeg å ha fokus på lokal og sesongbasert mat.

I juli startet Ina fra Mat på Bordet og jeg Matbloggsentralen, en paraplyblogg for matbloggere med over 250 norske, svenske og danske medlemsblogger pr. dags dato. Siden ble impulsivt til i sommer, og har siden begynnelsen av juli - med kun et par medlemmer - vokst raskt. Idag er det en blogg hvor vi arrangerer utfordringer der medlemmene bidrar med innlegg, vi har gjesteinnlegg fra andre, vi skriver om festivaler, kurs og andre matrelaterte aktiviteter. Vi har stor tro på at bloggen skal vokse seg enda større gjennom 2012, og gleder oss til å ta fatt på det nye året.

De tre mest leste innleggene på [kjøkkentjeneste]:

Takket være link på vg.no har følgende innlegg holdt seg på topp gjennom hele året.

tredje plass kommer innlegget om Fast food-fisk, som ikke egentlig er en oppskrift, men et tips om hvordan man kan gjøre den hjemmelagede middagen enda enklere og raskere.Andre plassen går til innlegget om Verdens beste ovnsstekte poteter, et innlegg som folk stadig ramler innom via googlesøk.

Sjokolademuffins med rosa glasur tok en litt overraskende førsteplass. Selvom ikke muffins egentlig er typisk [kjøkkentjeneste] er det altså søtsaker som havnet øverst på pallen i år!

I år, som årene før, står det stort sett hjemmelaget mat på bordet hos oss. Samtidig fortsetter jeg tankegangen om kortreiste, sesongbaserte og økologiske matvarer. Om jeg kan inspirere andre til å tenke på samme måte, setter jeg veldig pris på det. Jeg setter også ekstremt pris på kommentarer på innleggene mine, enten det er kommentarer om oppskriften som er lagt ut, tips til forbedringer, en diskusjon omkring etiske anliggender eller bare et lite "Hei!". Det er både inspirerende og koselig, og er virkelig en drivkraft i arbeidet mitt.

[kjøkkentjeneste] ønsker alle lesere et riktig godt nytt år med ønsker om mange gode matopplevelser, både hjemme og på reise. Jeg har notatblokken full av bloggideer, macen full av bilder og hodet fullt av inspirasjon etter reisen vår i Vietnam og håper bare at tiden strekker til for at ideene skal bli realisert. Det er travelt å drive både familie med tre barn, to hunder og fem høner og to blogger i tillegg til jobb, men jeg skal gjøre så godt jeg kan. Så lenge blogging er et overskuddsprosjekt er det bare gøy.

Jeg vet allerede nå at året som vi om noen timer går inn i, kommer til å by på spennende saker, men jeg kan dessverre ikke røpe mer i skrivende stund. Uansett kommer jeg til å stelle pent med hønene, kose meg med hjemmeproduserte egg og lage mat også i året som kommer. Samt skrive litt og ta bilder. Måtte dere også få et fint år!

Klem fra [kjøkkentjeneste].

2 kommentarer:

 1. Hei og godt nytt år!

  Jeg setter stor pris på bloggen din og matbloggsentralen, Må inn å oppdatere meg på en eller flere blogger daglig. Har blitt veldig inspirert av dere til å lage mere hjemmelaget mat. Har prøvd mange forskjellige oppskrifter og kjøpt inn mat og krydder jeg knapt visste navnet på før. Det har vært veldig spennende og morsomt. Gleder meg til nye oppskrifter fra Vietnam :).

  Tusen hjertelig takk for inspirasjon og motivasjon :).

  Mvh Hilde

  SvarSlett
 2. Tusen takk, Hilde! Jeg setter veldig pris på kommentarer, og spesielt så fine som dette. Tusen takk igjen - du skal vite at det er veldig inspirerende med slike oppmuntringer. :-)

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.