torsdag 3. februar 2011

Sjokolademuffins med rosa glasur



Jeg er stadig omgitt av tre gutter, to hannbikkjer og en jeger. Det er mye mannlig påvirkning i huset vårt, noe som ofte gjenspeiler seg i matlagingen min. Om man kan kategorisere mat som maskulin eller feminin, er jeg nok av typen som lager mest maskulin mat. Pancetta, selvslaktet hane, hjemmelaget pinnekjøtt. Litt mindre pai med grillet kylling, soltørkede tomater og pesto. Ingenting galt med sistnevnte, men jeg føler absolutt det finnes ulike kjønnsbaserte smakspreferanser. Jeg skynder meg å si at dette selvsagt er grove generaliseringer basert på vill synsing, men likevel.

Av og til har jeg uansett store behov for å få utløp for mine feminine sider gjennom matlagingen, og hva er vel bedre enn å diske opp med råååsa muffins? Disse gikk ned på høykant, også hos mine tre gutter.

Obs! Kan også lages med blå glasur - om det skulle være noen der ute med omvendt problem. (Egentlig synes jeg sånne farger er ganske vemmelige, og har lite i mat å gjøre, men hei! av og til må man bare gi etter for sine rosa behov!)



Dette trenger du:

4 egg
2 dl sukker
10 spiseskjeer nøytral matolje
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 toppede spiseskjeer kakao

Glasur:
ca 100 gram Philadelphiaost
ca 100 gram romtemperert smør
ca 300 gram melis
saft av en halv sitron
Farge, jeg brukte Wilton Pink Terracotta - geléaktige i konsistensen

Slik gjør du:

Egg og sukker piskes til eggedosis, så røres oljen forsiktig inn. Mel, vaniljesukker, bakepulver og kakao siktes og røres forsiktig inn i deigen. Formene fylles 2/3 fulle med deig. Dette ble til tolv små muffins hos meg, og jeg brukte muffinsform i tillegg til papirformene.

Muffinsene stekes i ca 10-15 minutter på 180 grader varmluft.

Glasur:
Like deler med philadelphiaost og smør, passende mengde melis og litt saft av lime eller sitron. Farge etter humør. Dette piskes godt sammen i kjøkkenmaskinen. Jeg må innrømme at jeg ikke målte opp melis, men prøv dere frem til ønsket konsistens. Pass på at dere ikke bruker for mye sitronsaft, dette gjør at glasuren blir for løs. Glasuren sprøytes eller smøres på muffinsene når de er helt avkjølt, dette for at ikke glasuren skal smelte. Dryss eventuelt over fargerikt strø eller sølvkuler før glasuren tørker. Serveres med en serviett tilgjengelig.

32 kommentarer:

  1. Mmmmm! Blir kanskje en ladning med sånne til helga da... :o)
    Takk!

    SvarSlett
  2. Knall fine!!!
    Skulle ikke tro at du hadde bare mannfolk hjemme :)

    SvarSlett
  3. Superfine! :)

    Muffins uten smør sier du? Hmmmm, det må testes.

    SvarSlett
  4. Du er en fantastisk kvinne, og burde være forbilde for alle småjenter i Norge. Keep on cookin'!

    SvarSlett
  5. Så søte muffins :) Man må kose seg litt ekstra med jenteting inniblant:)

    SvarSlett
  6. Hei, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt på Lesernes VG helgespesial. God helg :-)

    SvarSlett
  7. Disse ser jo helt fantastiske ut! Må prøves ut :)

    SvarSlett
  8. Dette så skikkelig godt ut og er bare noe som må testes ut.

    SvarSlett
  9. Så masse fine oppskrifter:) La deg til på bloglovin' jeg :D

    SvarSlett
  10. Gøy med litt høy-feminin faktor også, lekre muffins.

    SvarSlett
  11. Bra skrevet!hehe.=)
    Synes de muffinsene var kjempe fine! Så skal nok prøve meg på de en gang,eller foreslå for de hjemme :O)

    SvarSlett
  12. Utrolig delikate! men det står ikke så mye om den rosa glauseren? Kunne du forklart det litt bedre? Jeg skjønner ikke hva du brukte og hvor mye... Vurderer å lage dem idag vettu :)

    Lykke til videre :)

    SvarSlett
  13. Også på forsiden av dagbladet.no da:) grattis!

    SvarSlett
  14. Tusen takk for alle fine kommentarer - det setter jeg veldig pris på.

    Og til den som ville ha litt mer om glasuren - nå har jeg skrevet litt mer. Bare spør dersom det er mer dere lurer på. :)

    SvarSlett
  15. ser utrolig gode og veldig flotte ut:) lyst på!

    SvarSlett
  16. Hvor får man kjøpt fargen til glassuren?

    SvarSlett
  17. Jeg kjøpte fargen i en kjøkkenutstyrsforretning. :)

    SvarSlett
  18. Hei.
    Veldig inspirerende blogg ;)
    Hvor får man kjøpt farge til glaur?
    Gleder meg til å lage muffins med blå glasur når min sønn fyller 2 år :)

    SvarSlett
  19. Ny leser kikker innom, og jeg ble imponert over hva du får til! Dette var lekkert! Og jeg er enig i at man noen ganger må gi etter for sin rosa side. :)

    Lurer på en ting, hvordan fikk du det fine mønsteret i glasuren? Bruker du en spesiell tupp på sprøyteposen?

    SvarSlett
  20. @Kathrine: Jeg kjøpte fargen til glasuren i en kjøkkenutstyrsforretning. Men jeg ser at man får vanlig konditorfarge i dagligvarer også.
    @Gina: Ja, jeg brukte en litt stor stjerneformet tupp på sprøyteposen.

    SvarSlett
  21. Jeg laget muffins inspirert av disse i helgen og de ble knallgode! Er spesielt fornøyd med dine instruksjoner for ostekrem. Jeg brukte riktignok mindre melis - ble veldig godt! (Bilde her: http://www.flickr.com/photos/astridhagen/5422815862/)

    SvarSlett
  22. Jeg lavde også noen liknende her sist torsdag. Cupcakes. De smakte også kjempe godt. Men kan bli fort for mye krem, så det ble også noen uten krem på!

    se: charloddee.blogspot.com for min opskrift på Cupcakes

    SvarSlett
  23. Nom-nom-nom! Ser supergodt ut! Må prøves ut til helga :D

    SvarSlett
  24. Da har jeg bakt disse. Sitter og spiser dem nå. De var utrolig gode! Tusen takk for deilig oppskrift :)

    SvarSlett
  25. Så fint at du likte oppskriften, Icicle. :)

    SvarSlett
  26. Prøvde ut oppskriften ;) Så har skrevet ett innlegg linka til siden din ;D Ha en flott søndag ^^
    sjekk det ut www.fuerza.blogg.no

    SvarSlett
  27. Flotte cupcakes :D hvordan er glasuren i smak i forhold til vanlig smørkrem?

    SvarSlett
  28. Jeg synes kremen er lettere enn vanlig smørkrem, og det er absolutt en fordel, synes jeg. :) Men den er likevel søt og ganske mektig.

    SvarSlett
  29. ser fantastiske ut

    SvarSlett
  30. Bakte disse i går, helt fanstastiske!

    Paulina

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.