mandag 2. mai 2016

Ukens utvalgte

Denne gangen blir det en svært forsinket ukens utvalgte. I går trakk vi pusten etter konfirmasjon hele lørdag, med ispedd kakerestespising med gjester på farten innimellom ryddeslagene. Jeg legger rett og slett ut enkelte av de tingene jeg laget til konfirmasjonsmiddagen, i tilfelle noen trenger inspirasjon til et kommende festmåltid. Noen av rettene passer også fint som innslag på et smårettbord. 


Hovedretten var helstekt entrecote - på grassfed høylandsfe fra Jæren. Utrolig godt og mørt kjøtt, selvom de endte opp et par grader mer enn jeg hadde beregnet. 


Saltkokte poteter med estragonmajones var potet- og sausinnslaget. Estragonmajones lages enkelt ved å tilsette finhakket sjalottløk, estragon og hvitvinseddik i majonesen. Fordelen med denne type poteter, er at de ikke trenger å være glovarme. Sausen er heller ikke varm, så ikke noe stress for å servere raskt etter at maten er ferdig. Vi hadde også salat, kokte asparges og ovnsbakte tomater ved siden av. Jeg serverte dette til den forrige konfirmasjonen vi hadde, og gjentok denne gangen, fordi det fungerte så greit da. Forskjellen var at jeg nå satt inn entrecotene i ovnen på svak varme før seremonien, slik at de ble langtidsstekt. Potetene var gjort klart med salt og vann i en stor gryte, slik at det bare var å sette på platen så raskt vi kom inn døra etter seremonien. Aspargesene var renset dagen før, lagt i fuktig kjøkkenpapir, rullet inn i avispapir og lagt i plastpose i kjøleskapet. De ble kokte på et blunk rett før servering. Tomatene stod i ovnen sammen med kjøttet. Alt som skulle være i salaten ble hakket og lagt i skåler på morgenen, klart til blanding rett etter at vi kom hjem. Det som var å gjøre var dermed bare å blande salat, koke ferdig poteter og skjære opp kjøttet. Og med en fantastisk kjøkkenhjelp, gikk det som smurt. 


På kakebordet stod det mange kaker, blant annet suksessterte fra mamma og ostekake. (Riktignok ikke hjemmebakt, men min versjon er også en skikkelig festkake!)


Ha en fin uke alle sammen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.