mandag 6. juni 2011

Fast food fisk


Dette er mer et tips enn en oppskrift. Når ungene henger i beina dine, du har tyve minutter til å tilberede middag før fotballtrening, og samtidig burde sjekke leksene til minstemann. Helst skulle gangen vært malt. Jeg skulle iallefall pakket skolesekkene til i morgen.

Da er det om å gjøre å kunne de rette triksene for å ikke henfalle til Toro. Hos oss er laks en sånn type middag. Og det raskeste av det raske er å legge fisken i en ildfast form, helst i prosjonsstykker siden skjærekanten blir finere dersom du skjærer fisken i rå tilstand, salte og pepre litt, samt ringle over litt olivenolje. Sett formen inn i ovn forvarmet til 180-200 grader i omtrent ti minutter. Tiden varierer med størrelse på fiskestykkene og avhenger dessuten litt av den enkelte ovn. Jeg synes det er godt når laksen er litt rosa, det vil si ikke helt gjennomstekt, og i går gikk det ikke mer enn 7 minutter for å få tre haleskiver av en Salmalaks perfekt stekt.


Denne tilberedningsmetoden kan brukes på all slags fisk. Jeg bruker ofte ildfast form når jeg skal lage til kveite, laks, steinbit eller breiflabb.

La den hvile noen minutter etter steking og server. Denne gangen fikk fisken følge av couscous med sultanarosiner og mandelflak og tzatziki.

3 kommentarer:

 1. Har du (elektronisk) steketermometer for hånden, er det svært så enkelt å sikre riktig steking. Delvis rå/medium laks, slik du vil ha den, blir vel ca 48-50 grader. For en ferdig men fortsatt saftig laks, gå for 57 grader. Jeg har ovnsbakt torsk til 55-56 grader, med hell, men man kan vel gjerne gå litt lavere der også.

  SvarSlett
 2. Hei! Nå ligger oppskriften som anbefaling på Lesernes VG, og jeg deler det muligens på Facebook også: http://www.facebook.com/lesernesvg Hilsen Magne og VG Nett.

  SvarSlett
 3. Takk for tips, Halvor. Jeg pleier egentlig ikke bruke termometeret til fisk, men det skal jeg jammen begynne med!
  @Magne: Tusen takk! Gøy!

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.