lørdag 21. november 2015

Naked cake med Nutellakrem

Dette var kaken til den eldste bursdagsgutten i høst. Nå har vi lagt bak oss alle bursdagsfeiringer, samtlige fem har hatt fødselsdag på rekke og rad i oktober og november. Og siden det straks er advent, er det bare å ..... begynne å forberede seg til jul. Jeg har fått øynene opp for naked cake i det siste - jeg synes de er så fine! Oppskriften på sukkerbrød er bankers, og fra Krem.no, og smakstilsetninger, fyll og pynt er bestemt av bursdagsguttene i fellesskap. Men du kan si at jeg bare trengte å hviske Nutella, så var det bestemt. Ideellt sett burde det vært mer krem i midten, slik at det ble synlig, men det var slik det ble denne gangen. Smaken var det ingenting å si på, kombinasjonen av søt Nutella og frisk bringebær var supergod.

Oppskriften er til en springform på 24 cm. Om du trenger oppskrift til andre størrelser, ta en titt på Krem.no.

Dette trenger du
5 egg
125 gram sukker
125 gram hvetemel
1,25 ts bakepulver

Fyll:
Melk eller eplejuice til å dynke kaken med
Kremfløte
Vaniljesukker
2 store spiseskjeer Nutella
300 gram frosne bringebær

Slik gjør du
Pisk egg og sukker til eggedosis og sikt inn mel og bakepulver. Vend det sammen, ha i en smurt form og sett i ovn på 175 grader. Kaken skal stå i ovnen i 30-40 minutter, og her er det viktig å ikke ta ut kaken for raskt, da faller det lett sammen. Et godt tips kan være å ha bakepapir i bunnen av formen, da er det lettere å få den ut. 

La kaken avkjøles skikkelig før den pyntes. Del den i to, og dynk begge deler med melk eller eplejuice. Pisk krem og bland inn Nutella i kremen. Legg dette i midten og ha det andre laget på toppen. Pisk mer krem, tilsett litt vaniljesukker og 250 gram frosne bringebær. Legg dette på toppen av kaken og pynt med resten av bringebærene og eventuelt litt sitronmelisse. Serveres med en gang. 

3 kommentarer:

 1. Nå ble jeg fristet til å bake, men får heller ordne det etter eksamenskaoset er over. ;-)

  SvarSlett
 2. Kor mykje kremfløyte og Vaniljesukker brukte du til fyllet?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg brukte omtrent 5 dl til hele kaken, med halvparten på hver. I nutellafyllet er det ikke nødvendig med ekstra søtning, men smak deg frem i bringebærfyllet. Jeg liker det ikke veldig søtt, og tenker at en ts eller to holder.

   Slett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.