lørdag 4. desember 2010

Her er [kjøkkentjeneste]

Jeg heter Ina og bor i Egersund, en middels stor by på Sørvestlandet. Her har jeg bodd i snart fjorten år. Først med mann, deretter med én, to og til slutt tre gutter. I dag teller familien i tillegg to hunder, boxeren Otto – selverklært major og eiendomsgrenseforvalter, og pointeren Nero – fuglefinner og vimsekopp. Og hønene, såklart. Som i tillegg til å bidra med verdens beste egg i sommerhalvåret, utjevner kjønnsbalansen på en godmodig måte. Du kan lese mer om hønene under etiketten Livet.Jeg har en lidenskapelig interesse for mat og matlaging. Ikke bare den delen av prosessen som skjer de siste timene på kjøkkenet før maten legges på tallerkenen, men også det som har å gjøre med matens opprinnelse og opphav. På grunn av min jaktenkestatus gjennom høsten tilberedes det mye vilt hos oss. Mat er ikke bare noe vi spiser for å holde oss i live, mat er kultur, mat er historie.
I tillegg til at jeg liker å høste av naturens overskudd på mange ulike måter, har familien de siste tre-fire årene endret matvaner totalt. [kjøkkentjeneste] handler blant annet om denne prosessen. Her er det mye om nysgjerrighet, entusiasme, glede over å lære nye ting, samt betraktninger omkring dyrevelferd, kortreist mat og matpolitikk, men mindre om kokkefaget. Jeg er forresten utdannet jurist.

I [kjøkkentjeneste] får du lese om mine betraktninger omkring mat og matrelaterte tema – ikke faglige, men forhåpentligvis med en litt annerledes innfallsvinkel. Jeg håper jeg skal klare å inspirere leserne mine til å tenke mer kritisk over hva den maten vi spiser består av, jeg håper jeg kan bidra til å ta livet av myten om at hjemmelaget mat er mer tidkrevende enn mat basert på halvfabrikata. Ikke minst håper jeg at jeg kan inspirere til å lage mer mat fra grunnen, til å tenke dyrevelferd når man velger kjøtt og til å verdsette kvalitet.

Velkommen videre inn i [kjøkkentjeneste]s verden! Sett dere til bords og nyt.

Jeg tar også gjerne imot tips og spørsmål, enten i kommentarfeltet i bloggen eller på e-post kjoekkentjeneste@gmail.com

1 kommentar:

  1. Veldig fin blogg, fått inspirasjon!

    Anne-Karin

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.