søndag 19. september 2010

Rødbetepuré

Til lammeskankene vi hadde på fredag serverte jeg blant annet rødbetepuré.

Nå er rødbetene flotte, og jeg kjøper alltid økologiske. Fargen er fascinerende og smaken nydelig.


Puréen er opprinnelig Skye Gyngells oppskrift, men jeg gjør stort sett tingene på slump. For anledningen gjengis imidlertid oppskriften med helt korrekte mengdeangivelser.

Dette trenger du
20 små tomater
olivenolje
6 små rødbeter
salt og nykvernet pepper
40 gram usaltet smør
2 spiseskjeer crème fraîche
Hvitløk


Slik gjør du
Bak tomatene i ca 20 minutter i ovnen (160 grader) med salt og pepper. Jeg bakte et par hvitløksfedd - hele med skall - samtidig. Vask rødbetene og kok dem til de er møre. Avkjøl med kaldt vann og skrell. De er enkle å skrelle, nesten som mandler som man bare trykker ut etter at de er skoldet. Ha rødbetene, tomatene og resten av ingrediensene i en blender og kjør det glatt. Varm forskiktig opp til servering.

Dette smaker godt til både kjøtt og fisk.

Oppdatert 31.08.2011: Jeg har med stort hell skiftet ut tomatene med en god slump hjemmelaget tomatpesto. Det smakte nydelig og skal garantert gjentas.

1 kommentar:

  1. Servert til kalde lammestekrester i dag. Himmelsk! Tror den skal testes med røkt lammelår også. Men når den sesongen kommer er vel de ferske rødbetene borte...

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.