mandag 20. september 2010

Gresskarsuppe på Meatfree Monday

Inspirert av Lone Landmann laget jeg gresskarsuppe forleden dag. Den anbefales på det varmeste. Ikke bare fargen var høstlig, men også konsistensen og smaken. Rund, fyldig og god.

For enkelhets skyld gjengir jeg oppskriften slik jeg selv laget den - siden den som vanlig ble utsatt for enkelte små endringer.


Dette trenger du
Et forholdsvis lite hokkaidogresskar (omtrent på størrelse med en honningmelon)
1 rød løk
4 fedd hvitløk
1 rød chili (jeg synes chiliene jeg får kjøpt i min butikk ikke er så sterke - derfor bruker jeg én hel, dog uten kjerner)
1 liter hønsekraft
50 gram pinjekjerner
Maldonsalt
Spisskummin
Koriander
Frisk koriander
Olivenolje
100 gram Philadelphiaost


Slik gjør du
Sett ovnen på 170 grader. Vask gresskaret skikkelig, skjær av bunn og topp og fjern kjernene. Skjær det i terninger og legg det på et stekebrett kledt med bakepapir. Legg hvitløksfeddene sammen med gresskarterningene og ringle litt olivenolje over. Bak det i ovnen i omtrent 50 minutter, men ta ut hvitløken etter 20.

Rist pinjekjerner i litt olje slik at de får en lett brunfarge. Strø over litt maldonsalt og ha de over i en skål. Dette skal brukes på toppen av suppen.

Hakk løk og fres det gyldent i litt olje. Tilsett hakket chili. Fres dette sammen med spisskummin og koriander (krydder) og ha i omtrent en liter hønsekraft eller -buljong. Ha i osten og gresskarterningene og kok opp.

Tilslutt skal alt kjøres glatt - enten i en blender eller med en stavmikser.

Serveres med et dryss hakket koriander og pinjekjernene.

3 kommentarer:

 1. Så spennendes! :)
  Jeg har alltid hatt lyst til å prøve mat med gresskar, men har aldri egentlig turt.
  Men denne suppen skal jeg aboslutt prøve ut:)
  Takk for tipset til oppskriften :)

  MVh siv anita

  SvarSlett
 2. Jeg pleier å lage gresskarsuppe litt sånn som dette, men pinjekjernene var en god ide. (Alt blir kanskje bedre med pinjekjerner i grunn :) ). Ingefær passer også ganske godt til hvitløk/chili/koriander, synes jeg...

  SvarSlett
 3. Meat free Monday er ingen dum idé. Her i huset er mandgen en dag hvor maten må være kjapp, og hvor vesla har fått varm mat i barnehagen tidligere på dagen, så jeg vurderer mandag som fast suppedag. I dag ble det rødbetesuppe, også kalt rosa suppe. Det slo an gitt! :)

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.