onsdag 20. april 2016

Enkel kyllingsuppe med nudler og grønnsaker

Dette er en superenkel suppegryte med nudler, kylling og grønnsaker som alltid er populær her i huset. Ikke bare hos de som spiser, men også de som lager middag. Den er nemlig både rask å lage og skaper lite oppvask. Mange fordeler, med andre ord. Den kan selvsagt varieres i det uendelige med ulikt kjøtt forskjellige grønnsaker, her er den versjonen jeg laget for noen dager siden. (Da kom jeg litt sent hjem fra stallen, og laget middag på under halvtimen - helt perfekt i en travel hverdag...)Dette trenger du
1 løk
2-3 fedd hvitløk
1/2-1 rød chili
400 gram kyllingfilet
Olje til steking
Nudler, stor pakke med fire prosjoner
Kraft eller buljong
1 boks kokosmelk
Ketjap manis eller soya saus
Rød currypaste etter smak
1 bunt vårløk
1 lang paprika
2 små pak choy
Ristede peanøtter
Koriander

Slik gjør du
Skjær vårløk, paprika og pak choy i litt lange strimler og legg på en tallerken. Hakk løk og fres i en stor gryte i litt olje, etterhvert sammen med finhakket chili og knust og hakket hvitløk. Skjær kyllingfiletene i biter og stek sammen med løken. Hell over ca 1 liter buljong eller kraft og kokosmelk og ha i nudlene. Smak til kraften med rød currypaste og ketjap manis eller soyasaus. Legg de friske grønnsakene på toppen av suppen straks nudlene er ferdige. Server i store suppeboller og strø over salte peanøtter og masse fersk koriander. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.