fredag 22. april 2016

Kylling nachos

Det er fredag og tacodag hos mange. Jeg har testet ut nachos med litt annet fyll en den vanlige kjøttdeigen, nemlig kylling, bønner og mais. Godkjent hos tacofolket i huset, og absolutt verdt å prøve for en variasjon av freddastacoen. Dette trenger du
1 løk
2-3 fedd hvitløk
1 rød chili
Olje til steking
4 kyllingfileter
1 ts spisskummen
Tørket koriander
Timian
Paprikakrydder
eller tacokrydder, gjerne hjemmelaget
Salt og pepper
1/2 boks hermetiske tomater eller 1-2 hakkede tomater
1 boks kidneybønner
1 liten boks mais

Nachos chips
Revet ost

Slik gjør du
Hakk løk og fres i olje sammen med knust og hakket hvitløk og finhakket chili. Om du ikke ønsker den så sterk, så la være å ta med frøene. Skjær kyllingfiletene i tynne strimler og stek sammen med løken. Krydre med tacokrydder eller spisskummen, koriander, timian og paprika, salte og pepre etter smak. Husk at nachos chipsene er ganske salte. Rør inn en boks med skylte og avrente kidneybønner, hakkede tomater og mais. Legg nachos chips i bunnen av en ildfast form og dryss et godt lag med revet ost over. Ha over halvparten av kyllingblandingen og repeter. Ost på toppen. Stekes i ovn i 8-10 minutter på ca 180-200 grader, til osten er smeltet. 

Server gjerne med guacamole, tomatsalsa, en grønn salat og tortillalefser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.