mandag 29. oktober 2012

Hummus 2.0

Hummus er en kikertpuré opprinnelig fra Midt-Østen, smaksatt med spisskummen og tahini - som er sesampasta. Tahini får man i innvandrerforretninger, enkelte helsekostforretninger eller velutstyrte dagligvarebutikker. Mengdeangivelsene er dessverre noe upresise, men her gjelder samme prinsippet som ofte ellers; man må smake seg frem til det resultatet man liker aller best selv.


Dette trenger du
1 boks kikerter, jeg pleier for enkelhets skyld å bruke ferdigkokte på boks fra Go Green
Olivenolje
Saft fra sitron, ca en halv
1-2 hvitløksfedd, revet på fint rivjern
Spisskummen
Et par spiseskjeer tyrkisk yoghurt eller matyoghurt
Tahini
Paprikakrydder
Eventuelt litt chili eller kayenne
Eventuelt litt salt
Av og til blander jeg også inn litt finhakket bladpersille - mest for utseendets skyld

Slik gjør du
Skyll kikertene godt før de brukes. Ha kikerter og yoghurt i en bolle og kjør glatt med en stavmikser eller bruk en foodprocessor. Tilsett knust hvitløk, spisskummen, sitronsaft, tahini, olivenolje og smak til med salt og kayenne/chili og bland sammen med stavmikseren. Anrett den i en dyp skål og dryss litt paprikakrydder på toppen.

Hummus smaker godt sammen med kylling, lam, fisk eller bare som grønnsaksdip. Jeg bruker også hummus som pålegg og har det gjerne på pitabrød som tilbehør til middag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.