fredag 2. mars 2012

Turkake

Dette er kaken som i familien vår kalles turkake. Og det gjelder uansett om kaken tas med på tur eller ikke. Den er enkel å lage, saftig og godt likt av de minste i familien.

Som så mye annen mat, knytter det seg hyggelige minner til denne kaken. Jeg fikk opprinnelig oppskriften av en person jeg setter pris på, men som jeg av ulike grunner ikke lenger treffer så ofte. Kaken er imidlertid fast innslag enten ved barnebursdager eller vi er på tur, og da går tankene mine til den som ga meg oppskriften - oppskriften som jeg forøvrig i mange år hadde liggende lagret i meldingsarkivet på den første mobiltelefonen jeg eide - på midten av nittitallet.Det er ikke egg i denne kaken. Det er imidlertid slik vaniljesaus man kjøper ferdig på kartong, og det er denne sausen som gir den saftige konsistensen. Denne kaken er enda bedre dagen etter og egner seg også veldig godt til frysing.

Dette trenger du
10 dl vaniljesaus
200 gram smør
600 gram sukker
700 gram mel
2 ts vaniljesukker
4-5 ts bakepulver

Slik gjør du
Smelt smøret. Bland alt i en stor bakebolle, og ha det i en langpanne kledt med bakepapir. Langpannen min hører til en ordinær ovn på 60 x 60 cm i ytre mål.

Strø et godt lag med kanel og perlesukker på toppen. Stekes i 40-50 minutter på 175 grader.

6 kommentarer:

 1. Mmmmmm, alltid flott med andre oppskrifter på "Skoffkak"med kanel og sukker, som vi sier i Trøndelag:)
  har de samme minnene knyttet til denne kaka jeg også:)

  Klem fra Trine:)

  SvarSlett
 2. Tror jeg har akkurat samme oppskrift - som jeg fikk en gang på 90-tallet av svigerinnen min. :)

  Kanskje jeg skulle bakt den igjen?

  SvarSlett
 3. Jeg har samme oppskrift, og den blir bare bedre og enda saftigere med eplebåter stukket nedi deygen... Jeg liker også godt å drysse på litt ekstra nellik og muskat sammen med kanelen...Deilig kake uansett... Og flott blogg med mye inspirasjon i...Takk...

  SvarSlett
 4. Det var et smart tips, tusen takk. :-)

  Og tusen takk for fine komplimenter!

  SvarSlett
 5. Morkake! Så grotesk som det høres ut har jeg en veldig lik oppskrift som jeg kaller morkake. Dette var en kake min bestemor ("Mor", derav "morkake") brukte å lage da jeg var liten. Kaken er bare helt nydelig!

  Artig å se at denne kaken lever i beste velgående, selv om min kjære "mor" er fortapt langt inne i Alzheimer-monsterets grep.

  SvarSlett
 6. Herlig å se kjente oppskrifter igjen! Denne oppskriften hadde jeg helt "glemt". Takk for påminnelsen:)Ei ekte "skoffkak" som tidligere benevnt:)Takk for masse god inspirasjon.

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.