fredag 7. september 2012

Bruk rester, gjør det enkelt

Litt kjøttrester fra gårsdagens middag, og man har enda et måltid. Eller en skikkelig sandwich som ikke gjør det nødvendig å lage middag akkurat den dagen.


Mange spør meg om jeg absolutt alltid serverer hjemmelaget mat, om jeg ikke jukser bare av og til og innimellom tyr til halvfabrikata. BARE AV OG TIL!?!

Jo, selvsagt jukser jeg. Jeg jukser hele tiden. Jeg farger håret (har egentlig ganske grått hår), napper brynene (de vokser ganske ujevnt), bruker mascara (har ikke så lange øyevipper). Og serverer ostesmørbrød og speilegg under dekknavnet middag. Men jeg bruker ikke posemat. Det er ikke fordi jeg har fått noe for meg, eller tror jeg er bedre enn andre eller andre årsaker man kanskje svinger innom for å finne grunnen til hvorfor det stort sett dreier seg om hjemmelaget mat her i huset. Nei, for meg dreier det seg bare om å ta et valg. Et valg om å spise og servere skikkelig mat. Det betyr selvsagt ikke at det alltid har tatt lang tid å tilberede den. Da jeg tidligere kanskje valgte Toro tomatsuppe en travel ettermiddag, serverer jeg idag eggerøre. Og da jeg før tydde til ferdige kjøttkaker, velger jeg idag kanskje rester fra i går - selvom det muligens ikke er nok kjøtt til alle, basert på hvilke forestillinger vi har om hvor mye kjøtt som bør serveres for at vi skal bli fornøyd. Vi deler på restene og sper på med grønnsaker, ferskt brød eller lignende. Og kanksje ett egg denne dagen også.  Eller jeg serverer  bare brød til middag. Det går an det også.


Her er et eksempel på en slik middag. Rester av kalvekjøtt, opprinelig helstekt kjøtt som er skåret i skiver og frest litt i pannen, servert på hjemmebakt brød, med litt kremost, paprika, rødløk og smørstekte salvieblader.


Så og si fullverdig middag på en god restedag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.