lørdag 7. juli 2012

Grove lapper

Lapper er regnværsmat. Idag har det ikke akkurat regnet, men det er fuktig og tåkete. Det er en hyggelig tradisjon å lage lapper, vafler eller julekake når det er innevær. Og siden vi ikke har prioritert å ha vaffeljern her på hytta, og siden hyttenaboen som har vaffeljern ikke har laget vafler, så ble det lapper. Denne gangen ganske grove, men likevel veldig gode.

Dette trenger du
2 egg
1-2 spiseskjeer sukker
Ca. 2 dl melk
Eventuelt rester av crème fraiche, matyoghurt, rømme eller kesam
Mel, 1/3 hvetemel, 1/3 havregryn, 1/3 sammalt grov hvete - til røren er passe tykk
1 ts bakepulver
Smør til steking

Slik gjør du
Visp sammen egg og sukker og tilsett vekselvis det våte og det tørre. Bland inn bakepulveret. La røren stå en stund og svelle. Tilsett eventuelt litt mer melk dersom røren er blitt for tykk. Stek lappene i stekepanne på middels varme. Server med nyrørte markjordbær, annet syltetøy og crème fraiche eller bare som de er.

3 kommentarer:

  1. Jeg bruker den blandingen i vafler også,,,digg

    SvarSlett
  2. Skal det være 1/3 dl?

    SvarSlett
  3. Nei, det er ikke noe konkret angivelse av melet i denne røren. Bland til det er en passe tykk masse, med ca en tredjedel av hver sort.

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.