mandag 9. juli 2012

Hjemmelaget blomkålsuppe

Det er mandag og suppetid. Om det hadde vært hverdag, vel og merke. Her er det ferietid, blå himmel, sjøliv og sol, men suppe er godt uansett. Det er bare å sette igang, har man et blomkålhode og kanskje litt bacon i fryseren, får man skikkelig middag selvom det er langt til butikken - som det er her.


Denne suppen ble ekstra god - med et lett grønnlig skjær - fordi jeg hadde masse friske urter i. Urtepottene mine bugner av grønne vekster for tiden, og jeg bruker det til alt. Det setter definitivt en ekstra spiss på maten.

Dette trenger du
1 løk
2-3 fedd hvitløk
Masse friske urter, jeg brukte rosmarin og timian
Litt olje og smør til steking
1 blomkålhode
1 liter kyllingkraft eller -buljong
Crème fraiche

Slik gjør du
Hakk løk og fres i litt smør og olje i en romslig gryte. Knus og hakk hvitløk og ha i. Lag buketter av blomkålen og legg i gryten sammen med kraften, men spar noen små buketter til servering. Kok til det er mørt. Tilsett masse urter og kjør glatt med en stavmikser. Tilsett resten av bukettene og la det syde til de er ørlite møre. Øs opp i en suppetallerken, legg en klatt crème fraiche og litt bacon på toppen. Pynt eventuelt med litt friske urter.

3 kommentarer:

 1. Nam!! Jeg har også begynt å lage blomkålsuppe på lignende måte, blir så godt når man surrer kålstykkene i pannen med hvitløk og olje.

  SvarSlett
 2. Yum! Dette var den beste blomkålsuppa jeg har smakt! Tusen takk for god og lettvint oppskrift :)
  Ønsker deg en glad dag :)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for hyggelig kommentar, Pia! FInt at suppa falt i smak.

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.