torsdag 10. mai 2012

Lakse- eller ørretkarbonader

Laksekarbonader har vært en slager her i huset i årevis - helt siden vi så fremgangsmåten vist på barne-tv for mange, mange år siden. Barne-tv er forlengst forvist til fordel for dårlige amerikansk tv, men laksekarbonadene består. Det er noe som ofte lages opp dersom det er gode tilbud på laks eller ørret. Forskjellen på denne oppskriften og andre jeg har sett, er at disse kakene stekes i stekeovnen og ikke i panne. Dermed sparer man litt tid på kjøkkenet, og det er ikke uoverkommelig å lage laksekarbonader til middag en vanlig hverdag midt i tidsklemma.


Dette trenger du
1 kg laks eller ørret, skinn- og benfri
2 egg
1/2 boks crème fraiche
1- 1 1/2 ts salt
Pepper etter smak
1 bunt vårløk

Slik gjør du
Fisken må være iskald og fersk når man begynner.  Del den i biter og ha den i en kjøkkenmaskin med kniver. Tilsett resten av ingrediensene og kjør det så glatt som man ønsker å ha det. Jeg synes det er greit at det ikke er helt finmost. Form karbonader av fiskemassen og stek lett på begge sider i en panne med smør. Legg på stekebrett kledt med bakepapir og stek videre i ovn på 180 grader til de er ferdige, ca 10 minutter.

Lett som en plett og kjempegodt. Smaker ypperlig sammen med tzatziki. Lag gjerne noen ekstra for fryseren eller til lunsj dagen etter.

6 kommentarer:

 1. Takk for oppskrift! Kjøpte faktisk inn endel fisk i dag for å lage fiskekaker, men såklart ikke laks og ørret. Vet du om den funker med hvit fisk også?

  SvarSlett
 2. Hei! Jeg har ikke prøvd akkurat denne oppskriften med hvit fisk, men her er en oppskrift på vanlige fiskekaker.

  http://kjoekkentjeneste.blogspot.com/2012/04/hjemmelagde-fiskekaker-en-slags.html

  Jeg vil tro det går helt fint å steke dem på samme måten som beskrevet med laksekarbonadene.

  SvarSlett
 3. Det var jo en enkel og grei oppskrift. Hvilket barne-tv er den fra? *nysgjerrig*

  SvarSlett
 4. Bra blogg!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

  SvarSlett
 5. Tusen takk, Magne!

  Smakebiten: Jeg husker ikke, det er sikkert ti år siden. Lurer på om det ikke var et program som gikk lørdags morgen. Da var jeg ikke helt klar, kan du si - siden jeg som regel hadde vært våken siden klokken seks - men jeg fikk med meg denne oppskriften. :-)

  SvarSlett
 6. Dette så godt ut. Jeg har pleid å lage med sei eller torsk, men aldri med laks.

  Sunbee, det går fint an å lage med hvit fisk. Jeg lager det på denne måten:

  F.eks. 600 g seifielet kvernes, 1ss potetmjøl, spe på med melk og smak til med salt, pepper og evt gressløk. Pass på at de ikke blir for blaute (renn av vann hvis de er tint). Stekes i panne eller på samme måte som her.

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.