onsdag 14. mars 2012

Bondeomelett

Å lage omelett er en enkel måte å vri seg unna middagslaging på. Det er dessuten genialt å lage dersom man har noen egg og litt rester av poteter og pølser eller annet kjøtt i kjøleskapet. Hønene våre har virkelig begynt å verpe i det siste, vi får tre egg om dagen. Det er det aller beste vårtegnet, i tillegg til den luksusen det er å få "hjemmelagde", ferske egg hver eneste dag.



Jeg hadde en pakke med jærske lammepølser fra Malmin & Orre, Jærens minste pølsemakeri, liggende i kjøleskapet. De passet godt i en rustikk omelett sammen med noen poteter, løk og tomater. Og egg, selvsagt.

Oppskriften er til 3-4 personer.

Dette trenger du
6 egg
Litt vann
Salt og pepper
2 pølser av god kvalitet
1 løk
2-3 poteter i skiver
1-2 tomater
Eventuelt gressløk

Serveres med litt salat, noen ekstra tomater og alfalfaspirer på toppen.



Slik gjør du
Kok potetene først dersom du ikke har noen rester. Skjær pølser i biter og poteter i skiver og stek det noen minutter i litt smør i en stekepanne. (Tips: Om du må koke potetene først, så skjær dem i skiver - da koker de raskere.)
Skjær løken i strimler og legg det i sammen med potetene og pølsene. Pisk lett sammen egg, vann, salt og pepper og hell det over i pannen. Legg tomatskiver på toppen. La omeletten stivne på svak varme under lokk.

Server med salat og eventuelt litt godt brød.

1 kommentar:

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.