torsdag 23. februar 2012

Verdens enkleste sjokoladekake

Dette er virkelig verdens enkleste sjokoladekake. Rask å lage, billig og kun med helt ordinære ingredienser. Oppskriften har jeg fått av en høyt respektert kakeekspert i familien - som etter å ha servert denne kaken til guttene mine fikk tilnavnet "hu som lage den græla goe kagen". Jeg har latt meg imponere av langt mer fascinerende kunstverk fra henne tidligere, men må si meg enig i at denne smaker bedre enn innsatsen skulle tilsi. Og, om noen skulle lure, denne minner veldig om den klassiske brownien, men bare med helt ordinære ingredienser.Dette er røre som passer i en langpanne. Jeg har flere ganger servert den som små og søte munnfuller i tapasparty. Da skjærer jeg små stykker av kaken og pynter eventuelt med litt glasur. Perfekt når man skal stå og spise samtidig.

Dette trenger du
7,5 dl sukker
5 egg
4 ts vaniljesukker
1 1/4 ts salt
10 strøkne matskjeer bakekakao
3,75 dl hvetemel
375 gram smørSlik gjør du
Bland egg og sukker. Tilsett salt, kakao, vaniljesukker og mel. Smelt smøret og rør dette inn i røren. Stekes i langpanne kledd med bakepapir i omtrent 30 minutter på 200 grader. Sjekk om kaken er ferdig med en kniv. Den blir seig, så pass på at den ikke stekes for lenge.HER finnes oppskriften med mindre røre, som passer i en liten form.

15 kommentarer:

 1. Takk for at du deler oppskriften med oss!Fikk så lyst på noe godt, og denne oppskriften var perfekt på en hektisk torsdag!
  Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
 2. Hei! Denne vil jeg prøve i vinterferien!
  Hvordan holder den, og er den ok å fryse? (eller blir alle bitene borte før den rekker dit)...

  Og så lurer jeg på en ting; 10 strøkne matskjeer. Er det spiseskjeer? Og bruker du ml-mål? For meg er en spiseskje 15 ml...

  Tusen takk for at du deler så mye flott!!

  Mvh Cathrine

  SvarSlett
 3. Tusen takk for fine kommentarer! Det er spiseskjeer jeg bruker ja, men ikke toppede. Skal endre det i teksten, blir mer tydelig da.

  Og spørsmålet om frysing fikk jeg på Facebook også, så jeg bare limer inn svaret mitt her:

  Jeg har gjort det, og før jeg fikk sukk for meg var den tatt opp og fortært. Guttene mine mente den fremdeles smakte fortreffelig, men jeg har ikke smakt den selv etter nedfrossen tilstand og kan derfor ikke garantere. (Men rapporter gjerne i kommentarfeltet dersom du prøver!)

  SvarSlett
 4. Takk for fin oppskrift! Den er med i helgens beste mattips-artikkel på SOL.no i dag:

  http://www.sol.no/mat/2012_02_24_3257_helgens-beste-mattips-2.html

  Hilsen Cecilie i SOL

  SvarSlett
 5. Hvor stor var langpannen du brukte? :) Mange forskjellige her dessverre...

  SvarSlett
 6. Hei! Langpannen er så store som de er i en ovn som er vanlig 60 x 60 cm. Jeg har målt, og innvendige mål er omtrent 40 X 40. :-)

  SvarSlett
 7. Denne kaken var kjempegod! Spiste den som dessert med varme jordbær til, etter en lett kyllingmiddag sammen med en venninne. Nydelig!

  Den skal inn i oppskriftsboken med en gang, absolutt ikke siste gangen den blir laget, takk! :)

  SvarSlett
 8. Så flott, my, alltid bra med gode tilbakemeldinger fra folk som har prøvd oppskriftene. :-)

  SvarSlett
 9. Denne var knallgod - falt i smak hos både liten og stor!! Den blir garantert en gjenganger her i huset :))

  Lillian

  SvarSlett
 10. Så bra, Lillian! Hyggelig å høre!

  SvarSlett
 11. Hei! Jeg måtte lage denne kaken med halvparten hvitt sukker og halvparten brunt sukker forrige gang, for fant ut da jeg allerede var midt i bakingen at jeg hadde alt for lite. Ville bare si at det definitivt er verdt å prøve! Ble en suksess! :)

  SvarSlett
 12. Denne oppskriften er alltid en sikker vinner for både store og små. En klar favoritt hos oss!

  SvarSlett
 13. denne funka ikke i det hele tatt for oss, og vi som er så glade i sjokoladekake! altfor mye smør som pipler ut av den ferdige kaka, det rant en bekk av smør fra tallerkenen og det var skikkelig ekkelt. i tillegg er det godt at den er seig, men konsistensen til tyggegummi i munnen er superfeil. alle spytta den ut og vi måtte gå og kjøpe inn til en annen kake. ingen i min familie er kresne og det er flere gutter (som aldri har spyttet ut en kake i sitt liv) men her var det ikke noe annet valg. det er trist at vi syntes det var så forferdelig vondt men jeg har prøvd alt jeg kan å likevel kritisere konstruktivt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anonym. Så synd at du ikke fikk til kaken sånn at den ble god og at dere måtte spytte den ut! Jeg har bakt denne utallige ganger og har aldri opplevd at det "renner en bekk av smør fra tallerkenen" eller at konsistensen blir som tyggegummi, så jeg kan heller ikke gi deg noen god tilbakemelding på hva som kan ha gått galt. Uansett, takk for konstruktiv tilbakemelding.

   Slett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.