onsdag 2. mars 2016

Hvit pizza med mozzarella og bacon

Om du er bittelitt lei av den tradisjonelle pizzaen med tomatsaus i bunnen, så anbefaler jeg hvit pizza. Fyllet her består selvsagt av så mange ting du ønsker deg, men utgangspunket er crème fraiche og ikke tomatsaus. Smaker utrolig godt, og denne versjonen med mozzarella og bacon skal garantert på bordet igjen. 


Oppskrift til 3-4 litt store minipizza


Dette trenger du
Deig:
5 dl hvetemel
ca 2,5 dl lunkent vann
12 gram fersk gjær eller 1/4 pose tørrgjær
1-2 spiseskjeer olivenolje
1/2 ts salt
1 barneskje honning

Fyll:
Crème fraiche
1 fedd hvitløk
Bacon
BladpersilleSlik gjør du
Deigen:
Rør ut gjær i lunkent vann. Ha mel, olje, salt og honning i en bakebolle og rør det lett sammen med vannet. Elt deigen til den er smidig og fløyelsmyk, gjerne opp til 15 minutter. Sett til heving på lunt sted med plastfolie over bollen. La den stå til den er hevet til dobbel størrelse. Mens deigen hever, stekes bacon på vanlig måte i en stekepanne.

Sett ovnen på 250 grader. Ha deigen på en melstrødd plate og del inn i fire emner. Kjevle ut pizzaer og legg på stekebrett med bakepapir. Rør sammen creme fraiche og knust og finhakkt hvitløk. Her kan du gjerne bruke hvitløkspresse (Jeg bruker sjelden det, men akkurat nå var det praktisk...). Stek bacon litt i panne. Smør creme fraiche på pizzaen og ha på revet mozzarella. Legg deretter på bacon i biter. Dryss over litt finhakket bladpersille og sett inn i ovnen. Stek til den er ferdig, ca 10-12 minutter. Dryss over finhakket fersk bladpersille og server umiddelbart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.