onsdag 22. februar 2012

Ananas med chilisalt

En dessert vi ofte fikk i Vietnam var denne; ferske ananasskiver med chilisalt. Det var noe med kombinasjonen - som forsåvidt ikke er ukjent i vårt kjøkken heller - som smaker helt fantastisk! Den friske, syrlige og samtidig søte ananasen med sparket av chilien. Særlig når det tilsettes ørlite salt kommer kombinasjonen særlig godt til sin rett, synes jeg.Dagens oppskrift er derfor særdeles enkel, med kun to ingredienser, om man da ikke trenger å tilsette salt i tillegg. Da er det tre. Man trenger ikke store tilberedningen heller, kun rense ananasen og skjære den i skiver. Om du vil kan du forsøke å lage chilisaltet selv, eller du kan blande litt chili og salt idet det drysses over den gule frukten.

Dette trenger du
Chilisalt
Ananas
Evt. saltSlik gjør du
Rens og skjær ananasen i skiver, legg på fat og dryss over chilisalt. Server umiddelbart.

3 kommentarer:

 1. hvis man blander like deler brunt sukker, salt og chiliflak, får man en perfekt blanding, til feks ananas! (kanskje litt mindre salt). blandingen er fra thailand, så sikkert veldig likt som i vietnam :)

  SvarSlett
 2. Det var interessant! Skal definitivt prøves. Takk for tips!

  SvarSlett
 3. Den må prøves ut :)

  Vi griller ofte ananas til dessert, etter å ha marinert den litt i en blanding av kokosmelk, kanel, vaniljesukker (eller stang hvis man har) og demerarasukker. Nydelig til is!

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.