fredag 22. juli 2016

Enkle, raske og ikke minst gode hamburgere

Det er hytte- og ferietid for oss alle, bloggen inkludert. Det betyr imidlertid ikke at vi ikke lager mat, snarere tvert imot, nå er det allemannalle til hvert måltid, og gjerne noen gjester i tillegg. Grill er populært, enten det er texmexmat, fisk, grønnsaker eller BURGERE! Her er oppskrift på burgere slik jeg pleier å lage dem - superenkle og supergode. Så enkle at absolutt alle kan lage dem. 


Dette er burgere uten mer smakstilsetning enn salt og pepper, så her satses det beinhardt på tilbehøret. Skjønt, det er ikke så anvansert dette heller, så her har du vel snarere en superenkel saftig burger med hjemmelaget preg. Om du vil, kan du selvsagt utvide krydderiene, og lage alt fra bunnen, men litt av vitsen er å gjøre tillagningen så enkel som mulig slik at det er mer fristende å lage selv enn å kjøpe "ferdigburgere" i pakke. Om det er noe poeng for deg, selvsagt! :-)
Dette trenger du
3 pakker med diverse kjøttdeig, jeg pleier å bruke en kjøttdeig, en karbonadedeig og en svinekjøttdeig
3 egg
cs 2 ts salt
Masse deilig nymalt pepper

Tilbehør
Burgerbrød, kjøpte eller (hjemmelagde rustikke hamburgerbrød)
Burgerdressing, kjøpes eller lages enkelt med creme fraiche, majones, litt ketchup, salt, pepper, sitronskvis og hakket dill
Skiver av rød løk
Tomatskiver
Syltede agurkskiver
Osteskiver
Ketchup og gooood sennep

Slik gjør du
Ha kjøttet og eggene i en bolle og bland godt sammen. Tilsett pepper og salt. Form store og litt flate burgere med hendene og stek i smør i en middels varm panne. Legg over en osteskive på toppen når burgerne er stekt. Anrett burgerbrød med det tilbehøret du foretrekker - inkludert hamburgerne, og dig in! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.