tirsdag 1. november 2016

Bruschetta

Bruschetta er supergodt som en liten snack, til forrett, som en del av rettene på et tapasbord eller rett og slett bare en luksuriøs lunsj eller kveldsmat. Enkelt og raskt å lage, og perfekt dersom du skulle ha brukt opp litt brød eller baguette. Dette trenger du
Ca 10 skiver pariserloff eller landbrød
God olivenolje til pensling
1 hvitløksfedd til skivene
3 store tomater
1 hvitløksfedd
6-7 store blader fersk basilikum
Nykvernet pepper
Maldonsalt
1 spiseskje olivenolje til tomatene
Slik gjør du
Lag tomatblandingen først sånn at den får tid til å sette seg. Skjær vekk stilken på tomatene, del de i to og fjern kjernen. Hakk resten av tomatene i biter. Finhakk hvitløksfeddet. Rull basilikumbladene sammen og finsnitt. Bland tomatbiter, hvitløk og basilikum sammen i en liten bolle, hell over en spiseskje olivenolje og ha over litt nykvernet pepper og maldonsalt. Skjær pariserloff eller landbrød, helst på skrå, i ca 1 cm tykke skiver. Pensle olivenolje på begge sider og legg i en ildfast form. Stek i ovn på 180 grader til de har blitt gylne. Skrell og skjær hvitløksfeddet i to, og gni snittflaten mot brødskivene. Legg skivene over på en tallerken og fordel tomatblandingen. Server umiddelbart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.