mandag 20. februar 2012

Pasta med tomatsaus

Det er MeatFree Monday i dag, og kanskje du også har dårlig tid og trenger et tips til en rask middag? Bortsett fra at tomatsaus aller helst trenger tid for å utvikle smaken tilstrekkelig, tar det ikke lang tid å lage denne retten. Dersom jeg har dårlig tid hender det at jeg jukser litt - smeller sammen litt saus og lar den koke så lenge som mulig. Og selvom det egentlig ikke er lenge nok til å bli optimalt, går det likevel fint an å lage det.Her er oppskrift på pasta med hot tomatsaus med ristede pinjekjerner og mandelflak. Enkelt og greit i hverdagen.

Dette trenger du
Pasta
1 boks hermetiske tomater
2-3 spiseskjeer tomatpuré
1 løk
2-3 fedd hvitløk
Olivenolje
Maldonsalt og nykvernet pepper
En klype sukker
1 chili (eller mindre eller mer)
Parmesan
Pinjekjerner
Mandelflak
Bladpersille

Slik gjør du
Begynn med tomatsausen. Hakk løk og chili og knus og hakk hvitløk. Fres det i en gryte med olivenolje til det er mykt og gyllent. Ha i tomatene og tomatpureen og la det koke på svak varme (så lenge som mulig og iallefall til pastaen er ferdigkokt og de andre ingrediensene er ferdige). Sett på pastaen i mellomtiden. Kjør tomatsausen glatt med en stavmikser. Salte og pepre og ha i en klype sukker. Rist pinjekjerner og mandelflak med litt maldonsalt. Bland pasta og tomatsaus i en bolle og legg over på en tallerken. Dryss over pinjekjerner og mandelflak, masse revet parmesan og et raust dryss med hakket bladpersille.

1 kommentar:

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.