onsdag 14. mars 2012

Bondeomelett

Å lage omelett er en enkel måte å vri seg unna middagslaging på. Det er dessuten genialt å lage dersom man har noen egg og litt rester av poteter og pølser eller annet kjøtt i kjøleskapet. Hønene våre har virkelig begynt å verpe i det siste, vi får tre egg om dagen. Det er det aller beste vårtegnet, i tillegg til den luksusen det er å få "hjemmelagde", ferske egg hver eneste dag.Jeg hadde en pakke med jærske lammepølser fra Malmin & Orre, Jærens minste pølsemakeri, liggende i kjøleskapet. De passet godt i en rustikk omelett sammen med noen poteter, løk og tomater. Og egg, selvsagt.

Oppskriften er til 3-4 personer.

Dette trenger du
6 egg
Litt vann
Salt og pepper
2 pølser av god kvalitet
1 løk
2-3 poteter i skiver
1-2 tomater
Eventuelt gressløk

Serveres med litt salat, noen ekstra tomater og alfalfaspirer på toppen.Slik gjør du
Kok potetene først dersom du ikke har noen rester. Skjær pølser i biter og poteter i skiver og stek det noen minutter i litt smør i en stekepanne. (Tips: Om du må koke potetene først, så skjær dem i skiver - da koker de raskere.)
Skjær løken i strimler og legg det i sammen med potetene og pølsene. Pisk lett sammen egg, vann, salt og pepper og hell det over i pannen. Legg tomatskiver på toppen. La omeletten stivne på svak varme under lokk.

Server med salat og eventuelt litt godt brød.

2 kommentarer:

  1. Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.