torsdag 22. mars 2012

Inge Andas mascarponemousse på sjokoladebunn

matkurset med kokken Inge Anda som jeg var på forrige lørdag laget vi ikke bare forretter og hovedretter, vi fikk også utfolde oss med søte råvarer.

Gruppen min stod for tilberedningen av denne desserten. Selvom den både ser fin ut og smakte himmelsk (på tross av at vi på det tidspunktet faktisk hadde spist oss gjennom tre forretter, tre hovedretter og to desserter), var den ganske enkel å lage. Dette er desserten for de som liker noe lite og søtt etter middag (check), de som foretrekker å gjøre istand så mye som mulig i god tid før eventuelle gjester kommer - kanskje noen dager på forhånd (check) og de som lar seg sjarmere av desserter som ser mer imponerende ut enn arbeidet skulle tilsi (check).

Jeg er glad i både kake og dessert. Da er det praktisk at desserten - siden jeg tross alt hverken har godt av eller som regel orker mer enn det ene - inneholder elementer av begge deler. Denne består av sitron- og mascarponemousse og lettlaget sjokoladebunn. Og den skal garantert lages igjen!Jeg har fått lov til å gjengi oppskriften, men fremgangsmåten er beskrevet med egne ord. Oppskriften holdt til 16 former.

Dette trenger du
Sjokoladebunn:
5 egg
150 gram sukker
40 gram kakao
40 gram hvetemel
20 gram smeltet smør

Sitron- og mascarponemousse:
4 eggeplommer
100 gram sukker
500 gram mascarponeost
3 dl fløte
Saft av to sitroner
4 plater gelatin
Cointreau - et par korker

Slik gjør du
Start med å piske kremen og sett denne kaldt. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann. Lag deretter sjokoladebunnen. Pisk egg og sukker til eggedosis, bland mel og kakao og vend dette inn. Smelt smøret og bland inn i deigen. Stryk deigen utover et stekebrett kledt med bakepapir. Stekes i omtrent 7-8 minutter på 200 grader. Fortsett med moussen mens kakebunnen står i ovnen.
Pisk eggeplommer og sukker til tykk eggedosis. Pisk inn mascarponeosten. Smelt gelatinen i oppvarmet sitronsaft og cointreau og sett til avkjøling. Kremen skal deretter vendes inn i osteblandingen, og tilslutt blandes sitronsaften inn.

Vi brukte små aluminiumsformer slik som DETTE. Trykk ut ringer med glass i to ulike størrelser. Det skal ligge sjokoladebunn både på topp og i bunnen av formen. Legg en liten runding med kakebunn nederst formene. Fyll en sprøytepose med mousse og sprøyt formene nesten fulle. Legg kakebunnrundinger på toppen og sett kaldt. Når de skal spises, tas de ut av formen og vendes på en tallerken. Pynt om du vil. Vi hadde melonkuler og friske bringebær med bringerbærcoulis. Dette kan lages ved å kjøre frosne bringebær i en blender med litt sukkerlake laget på to deler sukker og en del vann. Siles gjennom en finmasket sil slik at alle frøene forsvinner. Anrettes på tallerkenen med litt saus, melonkuler og bringebær.

God dessert!

1 kommentar:

  1. Dessert til vår vennlige 4-stjerners middag om litt- CHECK! Takk ;O))

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.