Sider

mandag 2. november 2015

Blåbærsyltetøy med chiafrø

Om du er en bærplukker, har du kanskje fryseren full av deilige bær? Jeg er dessverre ikke i den kategorien, men heldigvis finnes det råd for slike som meg også. Kjøp i såfall frosne blåbær, og lag ditt eget syltetøy, det smaker uansett mye, mye bedre enn fabrikksyltetøyet. Dette syltetøyet inneholder chiafrø, noe som er genialt å jevne syltetøy med. Jeg har også brukt kokosblomstsukker som søtning, men det er bare å benytte vanlig sukker eller annen type søtning, dersom man heller foretrekker det. 


Dette trenger du
1 kg frosne blåbær
2 ss chiafrø
Kokosblomstsukker, honning eller annen søtning etter smak
Litt vann

Slik gjør du
Ha blåbær sammen med litt vann i en gryte og kok opp. Tilsett chiafrø og la det koke inn. Tilsett søtning etter smak. Kokosblomstsukker gir en deilig karamellaktig smak. 

2 kommentarer:

  1. Helt supert med chiafrø!
    Har du prøvd sjokoladepudding med chia? Enkel måte å få i sunnhet inn i desserten. :) (du finner både pudding og sorbet på smakebiten.com, søk på 'chia'

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, har ikke forsøkt chiafrø i sjokoladepudding ennå, men skal sjekke tipsene dine. :-)

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.