mandag 16. mai 2011

Gratulerer med dagen!


Det er noen timer igjen. Og godt er det, siden det gjenstår både borddekking, se over dressene til guttene, stryke bunadsskjorter.


Jeg lovet guttene å lage browniesmuffins med krem. Idag ble det krem smaksatt med jordbær og granskuddsirup. Det granskuddsesong, og jeg fikk plukket med meg en stor porsjon da vi var på tur i går. De har foreløpig blitt til sirup, noe jeg også laget i fjor. Om du er nysgjerrig, kan oppskriften leses HER.


Selvom jeg har hatt innlegg om browniemuffins tidligere, drister jeg meg til gjentakelse. Denne gangen var i det minste kremen ny. Dessuten pyntet for anledningen i morgen.

Oppskriften er til 12 cupcakes.

Dette trenger du
2 egg
2 dl sukker
100 gram smør
2 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker eller 1 spiseskje vaniljeekstrakt
3-4 spiseskjeer mørk bakekakaoSlik gjør du
Sett ovnen på 175 grader varmluft og plasser papirmuffinsformer i en stiv muffinsform. Om du ikke har form går det også greit uten, men det er lettere å få til fine muffins med riktig figur med stiv form. Min er en rimelig utgave fra Ikea som fungerer ypperlig.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør på svak varme og rør dette forsiktig inn i eggedosisen. Sikt mel, vaniljesukker og kakao og rør det inn i deigen. Fordel deigen i formene - gjerne med en isskje, ca 2/3 fulle.

Stek muffinsene midt i ovnen i 10-13 minutter. Følg med på dem, de skal være litt fuktige, men ikke helt rennende inni. Når muffinsene tas ut av ovnen vil de dette litt sammen. Ikke bli bekymret, dette er meningen - det er da de får skikkelig browniekonsistens. Avkjøles på rist.

Glasur:

75-100 gram romtemperert smør
75-100 gram nøytral kremost
nok melis til god konsistens og smak - litt avhengig av hva dere liker - jeg bruker omtrent 200-250 gram
1-2 spiseskjeer jordbærmos
1 spiseskje granskuddsirup

Ha alt i en bolle og visp sammen til glasuren blir helt glatt og luftig. Dette gjøres på noen minutter.

Denne gangen brukte jeg en stjerneformet tupp når jeg pyntet muffinsene og strødde deretter over litt sukkerpynt.

2 kommentarer:

  1. Innom for å si at jeg ønsker deg en deilig 17. mai!
    Alt godt fra Eirin. ;-)

    SvarSlett
  2. En fin 17. mai til deg også!

    Trine ;)

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.