onsdag 18. mai 2011

Pepperrot- og timiankrem


Vi hadde 17. mai-lunsj i går. Masse deilig mat til voksne og barn etter barnetog og noen obligatoriske is. Hele menyen vil komme etterhvert, men akkurat nå nøyer jeg meg med en oppskrift på pepperrot- og timiankrem som vi hadde som tilbehør på bordet, særlig tenkt som følge til spekeskinken. Til frokost dagen derpå spiste jeg røkelaks med den samme kremen, og det var slett ikke verst, det heller. 


Når jeg i ettertid leser oppskrifter ser jeg at jeg har brukt mye mer pepperrot enn det som står rundt på nettet. Imidlertid synes jeg at man godt kan spandere på seg en raus bit med pepperrot når man først får tak i det. Jeg ser det dessverre sjelden i butikken min, men da jeg kom over det rett før 17. mai og samtidig ble minnet på at det faktisk var noe som het pepperrotkrem av en bekjent, laget jeg min egen versjon med masse pepperrot og masse fersk timian. Nam!


Dette trenger du
1 boks crème fraîche
6-7 cm lang pepperrot, 2-3 cm i diameter
fersk timian etter smak
salt og pepper etter smak
1-2 ts hvitvinseddik eller sitron

Slik gjør du
Bland crème fraîche og eddik. Skrell pepperroten og riv den på fint rivjern. Bland alt sammen og tilsett timian etter smak. Det er vanskelig å si hvor mye timian man skal bruke, ettersom det er stor forskjell på ulike planter. Utetimianen min har fått sterke og smaksrike blader, så jeg trengte ikke så mye, 2 spiseskjeer, tenker jeg. Innetimianen er langt mer pinglete. Smak dere til med både timian og eventuelt salt og pepper om nødvendig. Denne kan gjerne lages dagen før den skal spises så den får tid til å klatre seg opp i en høyere enhet.Jeg kan tenke meg at pepperrotkrem vil være godt til grillmat. Det blir nok mer av den i sommer på hytta, dersom jeg finner pepperrot i butikken, vel og merke. Hjemmegrillen vår lever nemlig et godt liv som pensjonert på hytta.

2 kommentarer:

  1. Det hørtes ut som et deilig tilbehør, skal prøves!!

    SvarSlett
  2. PEPPERROT PÅ TUBE ER OGSÅ ET GODT ALTERNATIV!

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.