tirsdag 10. januar 2012

Minipavlova

Nyttårsaften ble i god tradisjon feiret hos et vennepar og mitt bidrag var å ta med blant annet dessert. Jeg trengte derfor noe som kunne fraktes, helst noe som kunne gjøres istand på forhånd, noe som naturligvis smakte godt og som hadde et festlig sus over seg.

Jeg har sett en oppskrift på minipavlova som har fristet meg i nesten et år. Oppskriften under er bare tilsatt litt hvitvinseddik og maizenna for å få den seigheten jeg liker. Oppskriften min er til 18 stykker, trenger du mindre er det bare å dele på to.Dette trenger du
6 eggehviter (plommen brukes til vaniljekremen)
340 gram sukker
1/2-1 ts hvitvinseddik
1 barneskje maizenna
Hakkede pistasjnøtter

Slik gjør du
Sett ovnen på 120 grader og bruk varmluft - det gir best resultat. Gjør klart to stekebrett og en sprøytepose. Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til en løs masse. Hell forsiktig i resten av sukkeret og pisk videre til det er blankt og stivt. Dette kan ta noen minutter. Tilsett eddiken og maizennaen og bland raskt sammen. Ha marengsen på sprøyteposen og lag små sirkler. Fortsett deretter med to ringer langs ytterkanten slik at det dannes en kant på bunnen. Dryss over litt hakkede pistasjenøtter. Stekes midt i ovnen i 50-60 minutter på 120 grader. Man kan godt sette begge brettene inn samtidig. Følg med underveis og sett platen lenger ned/bytt plass på dem i ovnen dersom det ser ut som pavlovaene blir lysebrune. De er finest om de kan beholde sin hvite farge. La marengsene stå en stund i ovnen, men sett døra på gløtt.

Lag vaniljekrem etter DENNE oppskriften, men halvér den. Avkjøl vaniljekremen helt og bland den sammen med litt pisket krem.

Minipavlovaene serveres med en klatt vaniljekrem og friske bær på toppen. Her er det fritt valg etter humør, tilgjengelighet og estetikk. For fotoshooten ble det blåbær, til desserten ble det en blanding av blåbær, bringebær og jordbær. Server med et dryss hvit sjokolade på toppen.

1 kommentar:

  1. Hehe, akkurat denne laget jeg på nyttårsaften også og har gjort klart for publisering på bloggen min. Jeg tilsatte også eddik og maizenna, brukte en sitronkrem i stedet for vanijekrem. Fant oppskriften minipavlovaen på Det søte liv.

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.