søndag 15. mai 2011

Røkt svinekam med timianpoteter

Dette var en av påskemiddagene for noen uker siden. En skikkelig søndagsmiddag i god, gammeldags tradisjon. Vi spiser igrunn lite svin, men denne dagen var det foreldrene mine som hadde valgt ut meny og stod for tilberedningen av middag. Og det smakte veldig godt!


Dette trenger du
Røkt svinekam, vi hadde helt kotelettkammen, det vil si med ben

Marinade:
2 ss honning
2 ss Dijon sennep
Pepper

Amandinepoteter
Gulrøtter
Vårløk eller sjalottløk


Til vinaigrette:

3 deler olivenolje
1 del hvitvinseddik
Litt honning
Salt og pepper etter smak
Masse fersk timian
Finrevet hvitløk


Slik gjør du
Lag rutemønster i kjøttet med en skarp kniv. Varm honning og sennep over svak varme og pensle kjøttet med denne blandingen. Dersom du har tid, er det fint om dette kan stå noen timer for at det skal sette smak. Svinekammen legges i en ildfast form og stekes på 140 grader i omtrent 2 timer, avhengig av størrelse på svinekammen. Øk temperaturen mot slutten for en brun og fin stekeskorpe.

Vask, rens og skjær gulrøttene i staver. Del sjalottløken i to. Gulrøttene kan få noen minutter i kokende vann først. Stek deretter sjalottløk på svak varme i litt smør og olje og ha etterhvert gulrøttene i pannen sammen med løken. Tilsett litt av marinaden, eller lag mer. Grønnsakene erstatter saus når man gjør det på denne måten.

Serveres sammen med kokte amandinepoteter som blandes med vinaigrette tilsatt masse frisk timian. Den obligatoriske bladpersillen på toppen for litt grønnfarge og smak.

4 kommentarer:

 1. Hei Ina!
  Her leter jeg etter inspirasjon til svinekammen som skal være med på hytta, og så dukker du opp. Det var hyggelig!
  Og inspirerende.
  Gleder meg til å lage dette gode måltidet, og til å finne flere gode retter her hos deg.

  Hilsen Randi E

  SvarSlett
 2. så hyggelig! Takk for kompliment og håper du finner masse inspirasjon.

  SvarSlett
 3. Takk for inspirerende god mat! Svigermor ble kjempe fornøyd! ;) skulle tilberede svinekam for henne som hun hadde kjøpt, visste ikke hvordan jeg skulle gripe det an. Har aldri tenkt at svinekam kunne være så godt.. Nydelige poteter!

  SvarSlett
 4. Så hyggelig at det var vellykket!

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.