torsdag 21. april 2011

Sitron- og chilignocchi i tomat- og salviesaus


Helt siden vi fikk denne lille retten som en aperitif på Bar Olio i Düsseldorf for noen uker siden, har jeg hatt lyst til å rekonstruere den. Og nå tror jeg at jeg har klart det.


Gnocchioppskriften er opprinnelig fra D2, og den gir vellykkede gnocchi hver gang. Jeg har tilført noen smakselementer.

Oppskriften holder til fire mennesker til en liten forrett.Dette trenger du
300 gram kokte mandelpoteter
2 eggeplommer
50 gram hvetemel
50 gram potetmel
saft av en sitron
1-2 chili

1 løk
2-3 fedd hvitløk
Olje til steking
2 ss tomatpuré
1 boks hermetiske tomater, gjerne Mutti cherrytomater
1-2 chili
Salt og pepper

Masse frisk salvie

Slik gjør du
Aller først, det er ikke lett å angi chilimengde. Det avhenger mye av smak og behag, dessuten hvor sterke de enkelte chilifruktene er. Jeg brukte slike chili man får kjøpt på Coop Mega, og de er ikke spesielt sterke.

Lag tomatsausen først. Hakk løk og hvitløk og stek det gyllent og mykt i en gryte. Ha i finhakket chili. Tilsett tomatene og tomatpuréen og kjør det etterhvert glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. La det syde mens gnocchiene tilberedes.

Skrell og kok potetene i biter - da går det raskere. Mos potetene gjennom en sikt og tilsett eggeplommene og melet. Bland godt sammen og ha i finhakket chili og sitronsaft. Rull fingertykke pølser av potetmassen og skjær dem biter på ca 1 cm. Gnocchiene legges i kokende, lettsaltet vann. De er ferdige når de flyter til overflaten, omtrent etter et par minutter. Tips: Bruk en fiskeøse til å plukke opp gnocchiene og legg dem på en tallerken.

Tilsett en neve finhakket salvie i tomatsausen rett før servering. Varm smør i en panne og stek hele fine salvieblader. Legg dem til side på en tallerken.

Varm gnocchiene i det samme smøret. Anrett tomatsaus, gnocchi og salvieblader på en tallerken. Serveres som forrett eller en lett lunsj, gjerne med litt nybakt brød.

2 kommentarer:

  1. Denne må prøves! Menyen for påsken er imidlertid full og vel så det, så det får bli neste helg eller noe.

    God påske!

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.