tirsdag 15. mars 2011

Sesongmeny til vennemiddag

Vi hadde noen venner over på middag for et par uker siden. En fin kveld hvor skremmende få verdensproblemer ble løst. Imidlertid var den spekket med god mat og drikke. Målet mitt var å sette sammen noe som passet i sesongen, samt å bruke fra allerede smekkfullt kjøleskap og fryser.

Her er menyen, og om dere trykker på de enkelte ordene kommer dere direkte til linkene hvor oppskriften er presentert:

Blinis med russisk kaviar som en lite aperitif da gjestene kom. Champagne å drikke til.Hvitvinsdampede blåskjell med nybakt focaccia og safranaïoli, som rett og slett er min hjemmelagede aïoli tilsatt litt safran - både for farge og den delikate safransmaken - til forrett. Hvitvin å drikke til - husker dessverre ikke hvilken/hvilke. Og nei, det er ikke fordi det ble for mye champagne til blinisene, men fordi vi hadde ulike typer og jeg husker rett og slett ikke når de forskjellige ble sprettet.Til hovedrett serverte vi selvskutt andebryst stekt sous vide med ovnsbakte rødbeter, gulrøtter og løk, ikke ulikt denne salaten, minus byggrynene. Ovnsbakte poteter til, samt appelsinsaus.
Og endelig, avslutningen på det hele ble hjemmelagede mokkatrøfler og en sterk espresso. Grappa for de som ønsket det.Så vidt jeg husker ble jeg mett.

Om dere har lyst til å lese flere menyer, er det bare å trykke HER.

4 kommentarer:

 1. Litt av noen heldige venner du har!!

  SvarSlett
 2. Hei! Naa er det et par uker siden jeg ved en tilfeldighet fant bloggen din. Kjempefin mat blogg! Her kommer jeg nok til aa stikke innom baade titt og ofte.
  Jeg har allerede lavet de brune pinnene dine hele tre ganger paa to uker. Vi har ikke spist alle selv men tok med en porsjon i vertinne gave. De gjorde stor lykke. Verdens beste smaakaker til kaffe- eller te koppen hele aaret igjennom. Her ventes det paa at krukken paa disken skal fylles opp igjen.

  Vennlig hilsen AG, NY

  SvarSlett
 3. Mmm, ja, heldige venner som blir så godt servert når de er på besøk!

  SvarSlett
 4. Hei Ina!
  Skal prøve meg på de hvitvinsdampede blåskjellene dine i dag :) Satser på at de har blåskjell på butikken - selv om det hadde vært best å plukket de selv. Jeg lurer på om du har en link til hvor man kan finne oppdateringer på om blåskjellene er spiselige eller ei. Fant ikke noe på mattilsynet sine sider, men kanskje jeg ikke så godt nok etter. Flott blogg dette her, men savner også Huset På Planen :)

  Vibekke

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.