torsdag 17. mars 2011

Pasta med røkelaks

I avdelingen lettvinte, raske og smakfulle pastaretter presenteres denne; pasta med røkelaks. Oppskriften er ikke nøyaktig, men dette er enkelt å lage.Dette trenger du
Pasta, jeg brukte vanlig fullkornspagetti
Sjalottløk
Hvitløk
Olje til steking
Snøfrisk
Crème fraîche
Røkelaks
Evnt. aspargesbønner, -topper, brokkoli eller annen grønn fast grønnsak
Dill
Sitronbåt til servering

Slik gjør du
Kok pastaen etter anvisning på pakken. Spar litt av kokevannet når pastaen er ferdig. Fres hakket løk og hvitløk i en gryte og tilsett litt crème fraîche og snøfrisk. Ha i den ferdigkokte pastaen og bland godt. Jeg opplever ofte at pastaen trekker til seg en del fuktighet fra sausen, tilsett i såfall litt av kokevannet. Pastaen legges deretter over på en dyp tallerken med et rikelig dryss hakket dill over. Legg noen skiver god røkelaks på toppen og server med en sitronbåt ved siden av. Kan også varieres med ulike andre grønnsaker.Som de andre pastarettene jeg har presentert i samme kategori, er denne enkel og meget smakfull. Passer både til hverdag og helg. Både med og uten vin.

3 kommentarer:

 1. Dette er helt etter min smak - takk for tipset!

  Maria

  SvarSlett
 2. Nam! Er inne i en italiensk periode, og dette så nydelig ut!

  SvarSlett
 3. Hei, dette er en av favorittene hjemme hos oss også, men i stedet for å lage sausen med crème fraîche bruker jeg fløte. Det blir også veldig godt.

  Cecilie
  www.ceciliesmat.no

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.