torsdag 9. desember 2010

Dilla på dill - laks i ovnen

Da jeg var hjemme hos mamma for noen uker siden laget jeg denne retten. Vi fikk tak i utrolig flott dill, og jeg pådro meg umiddelbart dilldilla. I tillegg til å ha det som lokk på laks i ovn, laget jeg også risotto med dill som en del av smakstilsetningene. Server gjerne sammen. 


Dersom du begynner å få nok av julepølser og ribbe, lutefisk eller pinnekjøtt, anbefales et skikkelig fiskemåltid. Her er en lettvint variant. Ovnsbakt laks med dill- og parmesanlokk.

Dette trenger du
Dill
Sitron, helst økologisk
Parmesan, finrevet
Pinjekjerner
Laksefilet, jeg bruker helst Salmalaks fordi jeg synes den er så god

Slik gjør du
Anrett fisken i en ildfast form. Sett på ovnen på 180-200 grader. Vask sitronen godt og riv skallet på ekstra fint rivjern. Hakk dill og pinjekjerner lett og riv parmesan. Alt blandes - også saften fra sitronen - og legges på fisken som et lokk.

Sett formen i ovnen og la den stå i 8-12 minutter - eller mer - avhengig av tykkelsen på fileten. Sjekk underveis, og pass på at den ikke blir for godt stekt. Du kan gjerne sette på grill et kort minutt eller to på slutten for en litt crispy overflate. Server for eksempel med lettstekte asparges og risottoen som jeg linket til lenger opp.

1 kommentar:

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.