søndag 11. juli 2010

HummerkraftSom noen muligens har fått med seg, elsker jeg å lage kraft. Jeg tror det er noe med at man bruker ting som stort sett blir sett på som søppel, tilsetter et par ting, lar det koke en stund, og Voilà! så har man et supergodt utgangspunkt for supper og sauser.

Så fremt jeg har tilgang til vann, gryte og komfyr, lager jeg alltid kraft av skalldyrskall. Og siden det som regel er reker vi spiser i den kategorien, har jeg laget mange liter rekekraft i mitt liv. Det kommer helt sikkert innlegg om det senere.

I går fikk jeg imidlertid tilgang til hummerskall. Dessverre fikk jeg ikke anledning til å være med å spise hummeren, men til gjengjeld har jeg en gryte med god kraft i kjøleskapet nå.Det første jeg gjorde var å steke skallene i komfyren i noen minutter. Egentlig skulle jeg knust skallene først, men det glemte jeg rett og slett. Deretter surret jeg noen fedd med knust og hakket hvitløk i litt olivenolje, fylte opp med skall, noen båter sitron (og litt lime som jeg hadde til overs - ikke nødvendig), en bunt grovhakket selleripersille, litt pepper og salt og en slant hvitvin. Til slutt vann til det dekket skallene.

Det hele kokte en time, så silte jeg av og reduserte ytterligere. Jeg funderer på hva jeg skal bruke kraften til, og har inntil videre sendt ut guttene mine på fisketur.

Trykk på kategorien Kraftkoking for flere oppskrifter på kraft. 

3 kommentarer:

 1. Etter vidunderlig hummer med estragonsmør i grill + kvitvin satt jeg akkuat på kraftgryta. Jeg gleder meg til at jeg finner ei fin suppe jeg kan bruke krafta til. Har du noe tips?

  SvarSlett
 2. Skal paven fjernes gør man koker kraft av skallet til krepsen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja! Paven er det første du bør fjerne når du deler hummeren.

   Slett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.