tirsdag 13. juli 2010

Friske sitronmuffins


I dag har vi vært på båttur og jeg laget sitronmuffins som vi hadde med som niste. Lette og raske å lage, men litt styrete å frakte med seg siden glasuren er klissete og seig. Heldigvis smaker de nydelig. De er også raske å lage, siden steketiden bare er 15 minutter.


Dette trenger du
4 egg
2 dl sukker
8 spiseskjeer nøytral matolje
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Saft og revet skall av en sitron

Slik gjør du
Egg og sukker piskes til eggedosis, oljen røres inn. Tørrvarer has i mens man pisker forsiktig. Ha tilslutt sitronskall og -saft i røren. Formene fylles 2/3 fulle med deig.

Muffinsene stekes i ca 15 minutter på 200 grader. Dette ble til tolv store muffinsformer. Beregn noe kortere steketid dersom dere bruker mindre muffinsformer.

Glasur:
Like deler med philadelphiaost og smør, passende mengde melis og saft av en lime. Piskes sammen og legges på muffinsene når de er avkjølt.

Disse muffinsene kan varieres i det uendelige. Tilsett revet gulrot for å få gulrotmuffins, appelsinsaft og -skall, blåbær, hakket melkesjokolade osv.

1 kommentar:

  1. Mmmmmm, sitronmuffins ER godt! Flott matblogg du har!

    Trine ;)

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.