Sider

mandag 16. april 2018

Muffins med Snøfriskglasur

                                                                                                                           ANNONSE

Her er herlig, friske muffins med smak av sitron og vår! Det er sitronskall i muffinsene og Snøfrisk og sitronsaft i glasuren.




Oppskriften rekker til ca 20 mellomstore eller 12 store muffins.

Dette trenger du
250 gram hvetemel
300 gram sukker
2 ts bakepulver
Sitronskall fra en middels stor sitron
80 gram smør
2,5 dl H-melk
2 egg

Glasur
100 gram melis
1 boks Snøfrisk
2 spiseskjeer presset sitronsaft
Gul konditorfarge - selvsagt valgfritt

Slik gjør du
Sett ovnen på 170 grader og legg papirformer oppi en muffinsform. Ha mel, sukker, bakepulver og sitronskall i en bakebolle. Rør godt sammen og tilsett deretter smøret. Visp sammen til det er en smuldrete, løs masse. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin eller eventuelt en håndvisp. Hell melken i en tynn stråle mens vispen går. Tilsett tilslutt eggene og visp til alt er blandet godt sammen - pass imidlertid på å ikke vispe for mye. Fyll formene 2/3 fulle, bruk gjerne en isskje. Stekes i ovnen i 20-25 minutter til de har fått en svampaktig konsistens. Sjekk en muffins med en kakepinne for å se om den er ferdig. La muffinsene hvile litt i brettet og legg dem deretter på rist for avkjøling. Jeg har brett med plass til 12 former, og måtte derfor steke i to omganger.

Lag glasuren når muffinsene står til avkjøling. Ha melis og kremost i en bakebolle og visp sammen på høy hastighet. Tilsett sitronsaft og evt konditorfarge og pisk videre. La maskinen gå til kremen er luftig og fin, omtrent 4-5 minutter.

Ha glasuren over på en pose og pynt muffinsene, eller smør de på med en smørkniv.

4 kommentarer:

  1. Takk for deilig oppskrift, er skrevet ut og skal prøves snarest! :)

    SvarSlett
  2. Alltid godt med muffins! Glasur med snøfrisk må prøves!

    SvarSlett
  3. Har ikke brukt Snøfrisk før, men denne tror jeg at jeg skal prøve.
    Ser fristende ut

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.