onsdag 30. mars 2011

Salt og søtt - store peanøttkjeks

Jeg digger kombinasjonen salt og søtt. Sjokolade og peanøtter, nammmm. Dessverre er det ikke påske helt ennå. Men det skader ikke å planlegge litt, eller idet minste teste ut noen oppskrifter på ting man kan lage på hytta, når man skal ut på tur, enten det er ved sjøen, på fjellet eller bare i nærområdet.

Disse kjeksene er mildt sagt energibomber med både sjokolade og peanøtter. Muligens noe å lokke barna med når man er på skitur. For ja, det er ennå skiføre der hvor jeg innimellom tilbringer helgene. Jeg tok utgangspunkt i oppskriften på gigantiske sjokoladekjeks, tok vekk noe og tilsatte andre ting.

Dette trenger du
225 gram smør, romtemperert
225 gram sukker, hvorav halvparten brunt sukker
2 egg
1 spiseskje vaniljeekstrakt
2 ts bakepulver
160 gram hvetemel
100 gram havregryn
100 gram peanøtter, salte
100 gram hakket lys sjokolade
Ekstra peanøtter til pynt


Slik gjør du
Sett ovnen på 170 grader varmluft. Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Rør sammen eggene og vaniljeekstrakten og bland dette litt om litt med smøret og sukkeret. Tilsett mel, havregryn og bakepulver og rør godt. Ha tilslutt i peanøtter og hakket sjokolade og bland godt sammen. Bruk en isskje og form kuler av deig, omtrent som golfballer. Deretter legges de på en bakeplate og trykkes nesten flate med en skje. Pass på å ikke legg for mange på hver enkelt plate, omtrent seks kjeks på hver. Trykk noen ekstra peanøtter ned i deigen. Stekes midt i ovnen i omtrent 12-15 minutter. Avkjøl noen minutter på platen og ha deretter over på rist.

5 kommentarer:

 1. Høres fantastisk ut! Bare et lite spørsmål fra nybegynner på kjøkkenet: hvor mange grader setter jeg ovnen på når jeg ikke har varmluftsfunksjon..?

  SvarSlett
 2. Hei Kristine! Legg på omtrent ti grader om du ikke har varmluft. :)

  SvarSlett
 3. Hei! Går det å lage disse uten havregryn? Blir julesnop her, så mest mulig usunn hehe.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det går det helt sikkert! Da ville jeg byttet ut havregryn med hvetemel. Prøv deg litt frem med mengde, men jeg skulle tro du kan bytte 100 gram havregryn med 100 gram hvetemel.

   Slett
  2. Tusen takk for svar og tips:D Riktig god jul!:)

   Slett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.