søndag 14. november 2010

Gigantiske sjokoladekjeks - chocolate cookies

Det var en trist regnværsdag i går. Gigantiske sjokoladekjeks gjorde den imidlertid litt mindre grå. Denne oppskriften fant jeg i en bok jeg hadde liggende, og den kommer defintivt til å bli brukt flere ganger. Den er et supert utgangspunkt for andre smakstilsetninger.


Dette trenger du
225 gram smør, romtemperert
225 gram sukker
2 egg
1 ts vaniljeekstrakt
3/4 ts natron
275 gram hvetemel
2 spiseskjeer kakao
175 gram mørk sjokolade, hakket i litt store biter

Slik gjør du
Sett ovnen på 170 grader varmluft. Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Rør sammen eggene og vaniljeekstrakten og bland dette litt om litt med smøret og sukkeret. Sikt inn mel, kakao og natron og bland forsktig sammen. Tilsett hakket sjokolade tilslutt.

Form store rundinger med hendene, omtrent som golfballer. Trykk de nesten flate med en skje. Pynt med mandelflak eller annet.

Stekes midt i ovnen i omtrent 12-15 minutter. Avkjøl noen minutter på platen og ha deretter over på rist.

Nytes med en kopp sterk kaffe.

Ha en fin søndag!

3 kommentarer:

  1. Fristende! Ble disse sprø og harde eller seige i midten? Jeg er på jakt etter en oppskrift på sistnevnte.

    SvarSlett
  2. De er ganske seige i midten, men det er viktig å følge med at de ikke blir for godt stekt - da blir de tørrere.

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.