mandag 4. april 2016

Ovnsbakt blomkål med parmesan

Her er enda en rett med blomkål. Blomkålgrateng og blomkål"couscous" ser ut til å bli populære tilbehørsretter, og denne saken egner seg også svært godt til å servere ved siden av noe til middag. Eller rett og slett bare med brød og en stor grønn salat til. Perfekt til kjøttfri mandag!Dette trenger du 
1 blomkål
1 middels stor løk
4 fedd hvitløk
3-4 spiseskjeer olivenolje
1 stor stilk rosmarin
Salt og pepper
1 dl finrevet parmesan

Slik gjør du
Sett ovnen på 210 grader. Skjær løken i skiver og spre utover et stekebrett kledd med bakepapir. Skjær blomkålbuketter i skiver og legg sammen med løken. Legg utover urensede fedd med hvitløk. Ringle over olivenolje og bland forsiktig med hendene. Dryss over rosmarin i stilker og salte og pepre. Sett inn i ovn til blomkålen er nesten ferdig, ca 20 minutter. Dryss over finrevet parmesan og vend det forsiktig sammen. La det stå i ovnen i ytterligere 5 minutter til osten er smeltet.

1 kommentar:

  1. Ser nydelig ut! Hvem skulle tro en så ensfarget og "kjedelig" grønnsak kunne se så innbydene ut. Skal definnitivt prøve denne :)

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.