onsdag 23. mars 2016

"Pigs in a blanket" - bollegriser med fyll

Vi er godt inne i påskeferien, og enten du tilbringer den i hagen, i byen, på fjellet eller ved sjøen, så må vi ha noe å spise. Turmat kan være kjedelig, men det er også lett å gjøre det litt festligere. Her er mitt forsøk på å lage spennende turmat til de minste, og heldigvis smaker det godt til de største også. Om du ikke har barn som setter pris på grisefasongen på bollene, så dropp bare ører, nese og pepperkornøyne. Dette trenger du
500 gram hvetemel
75 gram smør 
2 dl melk
1-2 dl vann
1 ts salt
½ pk tørrgjær eller tilsvarende mengde fersk gjær

Fyll:
Grillpølser etter smak

Utstyr:
Cocktailpinner
Pepperkorn

Slik gjør du
Smelt smør, bland inn melk og vann og varm opp til 37 grader. Rør sammen mel, salt og tørrgjær og hell over melkeblandingen. Elt godt sammen, gjerne med en kjøkkenmaskin, i 10-15 minutter. Dekk bollen med plastfolie og sett til heving på lunt sted i ca en time. Del kjøttpølsene i biter på 2-3 cm. Ha deigen over på melstrødd plate og del inn i 11 emner. Legg den ene biten tilside og dekk den med plastfolie. Trykk deigen til en flat sirkel med hendene og legg en pølsebit i midten. Brett deigen rundt pølsebiten, trykk sammen og legg med skjøten ned på bakeplaten. Legg et rent kjøkkenhåndkle over pølsebollene og la de heve i omtrent en halv time. Finn frem tingene du trenger til dekorering av grisene. Visp et egg godt sammen med en gaffel og pensle alle bollene forsiktig. Lag små flate kuler til neser og trykk dem forsiktig på bollene. Stikk to cocktailpinner inn i nesen, dette gjør at den holder seg på plass under steketiden, samt at det blir til nesebor. Form ører og fest de godt på bollen. Trykk pepperkorn ned i deigen der øynene skal være. Lag gjerne fem av gangen, så er det enklere å håndtere. Stekes på midterste rille i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter. Følg med, alle ovner er ulike, og hvetegrisene er ferdige når de er gyldne i fargen. Fjern pinnene før de serveres, og husk å ta ut pepperkornene før de spises.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.