mandag 21. mars 2016

Sjokolademousse med melkesjokolade

Det er sjelden jeg har spesifikke produkter i ingredienslisten - med mindre det er et betalt samarbeid (og da merkes det selvsagt). Denne gangen er utgangspunktet imidlertid Freias melkesjokolade boble med karamell - og derfor står den også i listen over ting man trenger. Om du ønsker den søte og karamellaktige smaken på sjokolademoussen anbefaler jeg derfor at du bruker boble melkesjokolade, men jeg går ut fra at det blir like godt med bare ordinær melkesjokolade. Oppskriften på mousse er uansett grunnoppskriften jeg pleier å bruke, og den blir alltid vellykket - enten jeg har i vanlig kokesjokolade og for eksempel appelsin, eller lager hvit sjokolademousse


Dette trenger du
175 gram melkesjokolade (boble karamell- dersom du ønsker karamellsmak)
4 eggeplommer
4 eggehviter
50 gram sukker
0,5 dl espresso eller sterk kaffe
2 dl fløte

Slik gjør du
Finn frem ti like glass. Smelt sjokoladen på svak varme i en kjele med litt av fløten og rør godt sammen. Tilsett etterhvert espressoen. Dette settes til avkjøling. (Fløtetrikset er istedet for vannbad - perfekt for oss som er litt late ... eller praktisk anlagte.) Pisk fløten til krem og sett bollen i kjøleskapet. Skill plommen fra hviten og vær forsiktig slik at det ikke kommer spor av eggeplomme i hviten. Skill ett og ett egg, slik at man lett kan fjerne en hvite dersom det kommer rester av plomme i den. Da kan den nemlig ikke piskes stiv. Pisk eggeplommene og sukkeret til eggedosis og hell dette over i bollen med krem som står i kjøleskapet. Pisk deretter eggehvitene stive. Massen skal bli stiv og tykk, dette kan gjerne ta noen minutter. Nå skal alt blandes sammen, og det er meningen at sjokoladeblandingen ikke skal være varm. Ha sjokoladen sammen med eggedosisen og kremen og vend sammen. Ha i marengsblandingen tilslutt og rør forskitig sammen. Fordel moussen i glassene og sett kaldt minst to timer. Den holder seg også fint i kjøleskap til dagen etter. Pynt gjerne med et dryss finrevet sjokolade. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.