søndag 20. mars 2016

Ukens utvalgte til påsken

Det er palmesøndag idag og jeg våknet opp med en skikkelig godfølelse. En uke med fri og tid til kos, matlaging, utetid - ikke minst. Lag mat som ikke ta allverdens tid, og kos deg på kjøkkenet. Husk at det er ikke hva du lager som er det viktigste, men at det er gøy!


Speilegg med vri anbefales til påskefrokosten. Godt og ikke minst fint. Det er viktig å lage mat for øyet også, ikke bare for magen. Lag også gjerne eltefrie rundstykker til frokost, det er så enkelt at det er latterlig. 

Langtidsstekt lammelår med pitabrød er super påskemat. Tar litt tid i ovnen, men den lager seg nesten selv, sånn at du kan gjøre andre ting, enten det er å gå på ski, pusse båt, kose med hest eller gå tur med hunden. Eller bare lese krim og spise smågodt. 


Påsken kan være en fin anledning til å tyvstarte på aspargessesongen. Den norske er nok ikke i butikken ennå, men det går an å bruke utenlandsk også. Server gjerne aspargesen med hollandaise

Det er gøy med store kjøttstykker, og det beste av alt er at man har middag i mange dager - særlig dersom man ikke forspiser seg på kjøtt - og det skal man jo ikke. (Det er grønnsakene og tilbehøret man skal forspise seg på...) Her er helstekt entrecote - enklere enn man skulle tro. 


Har du kjøpt mange appelsiner og trenger serveringstips? Da kan du lage hvit sjokolademousse med appelsin

God påske ønskes alle!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.