fredag 25. mars 2016

Langtidsstekt lammelår med tabbouleh og hummus

Lammestek står på menyen i påsken. Det går an å variere tilbehøret, denne gangen har jeg valgt hummus og tabbouleh. Det er ikke bare godt til selve lammesteken, men også dersom du har andre kjøttrester du vil ha spist opp. Kanskje du har laget langtidsstekt lammelår, og trenger serveringstips? Dette er en super meny til påskehelligdagene som står foran oss. Lammelåret serveres i pitabrød, med hummus og tabbouleh som tilbehør. Dette trenger du

1 boks ferdig kokte kikerter

2-3 spiseskjeer olivenolje

Saft fra sitron, ca en halv

1 hvitløksfedd

1 stor spiseskje tyrkisk yoghurt eller matyoghurt

1 ts tahini 
Spisskummen

Paprikakrydder

Chili eller kayenne

Salt


Finhakket bladpersille og litt olivenolje til serveringSlik gjør du 
Skyll kikertene godt før de brukes. Ha kikerter og yoghurt i en bolle og kjør glatt med en stavmikser eller bruk en foodprocessor. Tilsett knust hvitløk, spisskummen, sitronsaft, tahini, olivenolje og smak til med salt og kayenne/chili og bland sammen med stavmikseren. Legg alt over i en dyp skål, hell litt olje dryss hakket bladpersille på toppen.  


Hemmeligheten bak en god tabbouleh er at man bruker masse bladpersille og hakker den veldig fint. Da frigjøres smaken på best måte.

Dette trenger du
Ca 10 små tomater
1 agurk
1 rød løk eller 4-5 stilker vårløk
1 bunt bladpersille
5-6 blader mynte
5 dl ferdig tilberedt couscous
Saft av ½ sitron
1-2 spiseskjeer olivenolje
Salt og pepper

Slik gjør du
Tilbered couscous etter anvisning på pakken og sett til avkjøling. Finhakk tomater, agurk og løk og bland sammen i en bolle. Finsnitt bladpersille og mynte og bland sammen med resten av grønnsakene. Bland couscousen sammen med grønnsakene, litt og litt av gangen slik at det ikke blir for mye. Smak til med masse sitronsaft og olivenolje og pepre og salte tilslutt.


Pitabrødene finner du her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.