onsdag 3. februar 2016

Quinoasalat - nytt tilbehør til middagen!

Jeg er en skikkelig tilbehørsjente. Elsker å lage tilbehør, gjerne mange ulike til den samme middagen. I hverdagen er det imidlertid greit å ty til enkelt tilbehør, og om jeg kan ha både poteterstating og grønnsaker i en og samme servering, blir jeg superglad! Quinoa kan brukes som ris, pasta eller poteter, og er rikt på næringsstoffer. Blander man det med litt grønnsaker, så slår man to fluer i ett smekk. Denne passer både til kylling, fisk, som lunsj kanskje sammen med et par egg, ja i det hele tatt, den kan brukes til det meste. 


Lag gjerne litt ekstra quinoa, da kan du ha til middagen dagen etter, til lunsj eller til noe annet morsomt. Lurer du på hva du kan bruke det til? Følg med, oppskrift kommer!

Dette trenger du
3 dl quinoa
6 dl vann
Litt salt til quinoakoking
Små tomater
Agurk
Rødløk
Hakket bladpersille
Sitronsaft
Olivenolje
Salt og pepper

Slik gjør du
Kok quinoa etter anvisning på pakken. Dersom du - som meg - har en pakke der det ikke står hvordan den skal tilberedes, så kommer det her: Mål opp dobbelt så mye vann som quinoa og sett til koking. Skyll quinoaen godt i vann fra springen, bruk gjerne en melsikt. Ha quinoaen i vannet når det koker, sammen med litt salt. La det koke forsiktig i omtrent ti minutter, trekk gryten deretter tilside og la det stå i ytterligere ti minutter. Rør lett i det med en gaffel. På denne måten blir quinoaen luftig og fin og ikke kladdete. Sett quinoaen til avkjøling. 
Finhakk tomater, agurk, løk og bladpersille og bland godt sammen i en bolle. Tilsett ferdig kokt quinoa og drypp over litt sitronsaft og olivenolje. Smak eventuelt til med litt salt og pepper. 

3 kommentarer:

 1. Hehe! Enig i at quinoa er litt blablabla! Men gøy å prøve noe nytt, da. Takk for tips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hoho, der tok du meg skikkelig på fersken! Før jeg renskriver innleggene ordentlig, hender det at jeg legger inn tulletekst for å se hvordan det blir. Og ja, det er det som har skjedd her. Men kanskje jeg skulle la det stå, quinoa er jo litt, hva skal man si, smakløst i seg selv, så kanskje det passer. (*rødmer her jeg sitter*)

   Slett
  2. Det var bare sjarmerende, litt sånn behind the scenes hos en travel matblogger :)

   Slett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.