torsdag 4. februar 2016

Hjemmelagde potetkaker

Potetkaker er ekte norsk tradisjonskost, og enkelt å lage dersom du har litt potetrester. Alle sorter poteter kan benyttes, men melmengden vil variere etter hvilken type potet du bruker. Disse smakte bare helt nydelig! Ferske, varme og med litt rømme og honning.....


Oppskriften rekker til 15-20 potetkaker

Dette trenger du
1 kg kokte og skrelte mandelpoteter
1 ts salt
Ca 3 dl mel
Mel til utbaking

Slik gjør du
Kok potetene og mos de i en kvern eller med en potetmoser sammen med saltet. Tilsett etterhvert melet og fortsett mosingen. Vær obs på at det muligens ikke er nødvendig å bruke alt melet, men deigen skal bli lett og fin. Elt deretter godt sammen og rull deigen til en stor pølse. Enten kjevles deigen ut til en stor leiv og potetkakene stikkes ut, eller man deler pølsen opp i mindre deler som kjevles ut én og én. Dersom deigen er vanskelig å kjevle ut, kan det være at det er for lite mel i deigen. Stekes i tørr stekepanne eller på takke på litt over middels varme. Pakk potetkakene inn i et fuktet kjøkkenhåndkle etterhvert som de er ferdig stekt, så holder de seg myke.

5 kommentarer:

 1. Hei igjen!
  Min mann og jeg tenkte å lage disse til middagen i dag. Hvor mange potetkaker gir oppskriften din?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gunnhild! For å være helt ærlig telte jeg ikke nøyaktig, men kan tippe at det ble et sted mellom 15 og 20. :-) God middag!

   Slett
 2. Takk! Skal gi deg beskjed om hvordan det gikk :)

  SvarSlett
 3. Vi halverte oppskriften og fikk 8 medium store lefser til middagsbruk. De ble veldig gode, og deigen var lett å jobbe med. Fyllet var elgskav, stekt sopp og løk, strimlet kål, tyttebær og rømme.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hørtes kjempegodt ut! Jeg skal skrive i oppskriften hvor mange potetkaker det blir. :)

   Slett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.