Selvom det har vært finere vær enn vanlig i det siste, er det helt klart blitt skarpere i luften. Jeg tror derfor kakaosesongen offisielt kan starte. Har du lyst på litt variasjon, er chili og mørk sjokolade en overraskende god kombinasjon. Og det er hot i Egersund for tiden, til og med Chili Klaus har avlagt byen et besøk i sommer. Vær litt forsiktig med å tilsette for mye chili, bruk bare nok til at kakaoen får et lite spark, som om sjokoladesmaken bare fortsetter og fortsetter langt ned i magen.
Dette trenger du
H-melk
Mørk sjokolade, minst 70%
Brunt sukker eller honning etter smak
En klype salt
Vaniljestang (omtrent en halv) eller vaniljesukker
Chilipulver
Slik gjør du
Ha melk i en gryte og varm opp. Tilsett mørk sjokolade, og eventuelt litt brunt sukker eller honning etter smak. Ha deretter i salt og vaniljefrø og pisk godt sammen. Smak tilslutt til med chilipulver. Den skal bite litt, men ikke være overdøvende.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.