onsdag 9. september 2015

Frokostlapper med blåbær

Lapper er populær frokostmat her i huset, særlig dersom det er helg og vi har litt god tid. Dette er lapper som passer ekstra godt til å starte dagen med, siden de består av en del havregryn. 


Dette trenger du 
3 egg
Et par spiseskjeer sukker
Ca 2 dl melk eller andre melkerester
Ca 2 dl mel
Ca 2 dl havregryn
2 ts bakepulver
1 ts kardemomme
Blåbær

Slik gjør du
At det er så mye egg i oppskriften bidrar til at lappene blir ekstra luftige og tykke. Det går fint an å redusere antall egg dersom man ikke har nok. Bruk gjerne stavmikser når du lager denne, da får du most havregrynene ekstra godt. Ha egg og sukker i et litermål og kjør det sammen med stavmikseren. Tilsett mel, havregryn og melk vekselvis og kjør alt glatt. Visp inn bakepulver og kardemomme tilslutt. Dersom du ikke bruker stavmikser, må røra svelle i 10-20 minutter, se eventuelt om det er nødvendig å tilsette litt mer melk etter ferdig svelling. Om du bruker stavmikser, er det likevel greit å la røra stå i en ti minutters tid før du steker. Stek lappene i en litt over middels varm stekepanne i litt smeltet smør. Bruk maks to spiseskjeer, så lappene ikke blir for store. Legg ca ti blåbær på hver lapp når de ligger i stekepannen. Stek på begge sider og server lett avkjølt.

Tips! Om du har rester av yoghurt, kesam, rømme, crème fraiche eller andre meieriprodukter, er det bare å bruke dette i røra. Tilpass i såfall melmengden slik at du får en røre som gir litt tykke lapper på pannen, det vil si den må ikke være så løs at den flyter helt ut. Jeg bruker sjelden oppskrift når jeg lager lapper, men slumper litt sammen. Det viktigste er at man får et visst forhold mellom egg, væske og mel, samt bakepulver dersom man bruker det. 

God frokost! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.