lørdag 1. august 2015

Ingefærøl

Jeg skal ikke gå i plagiatfella, så la det være sagt først som sist - denne oppskriften kommer opprinnelig fra Henrik J. Henriksens mat-spalte i A-magasinet. (En spalte som forøvrig alene er god nok grunn til å abonnere på Aftenposten!) Oppskriften er testet ut av mannen i huset opptil flere ganger, og er forlengst utpekt som sommerens drikk nummer én! Frisk og god, og ikke minst enkel å lage. For ordens skyld gjengis ingredienslisten slik den stod i avisen, fremgangsmåten er gjengitt med egne ord. 


Dette trenger du
150 gram sukker
2 spiseskjeer revet fersk ingefær
Saft fra en sitron
1,5 liter vann
1/4 ts tørrgjær

Vi brukte en halvannen liter Farrisflaske til å lage ingefærølen i. Bruk gjerne en annen plastflaske, men den må ikke være for hard.

Mannen i huset. Ingefærølsjefen.
Slik gjør du
Hell sukker og gjær på den rengjorte flasken. Tilsett ingefær og sitronsaft og fyll opp med vann til det er to cm igjen på flasken. Vend flasken et par ganger og sett deretter på kjøkkenbenken til det begynner å gjære. Dette tar mellom et halvt og to døgn, og vil nok avhenge av varmen i rommet. Den skal stå i ro, men du kan klemme på flasken for å kjenne når den er ferdig gjæret. Når den er hard, settes den i kjøleskapet.

Oppskriften sier at den helst bør drikkes med en gang den har blitt kald, og gjerne servert med isbiter. Hos oss forsvant den raskt, men den bør helst ikke stå mer enn et par dager. Alkolholinnholdet er så lavt at barn også kan drikke dette, det vil si omtrent på nivå med kefir.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.