søndag 2. august 2015

Stekt makrell

To ivrige fiskere klarte å notere 24 makrell på under en time forleden dag. Å ha så fersk stekt makrell til middag er en av sommerens store høydepunkter, en glede som har gjentatt seg årlig omtrent de siste 43 somrene mine her på Blåsen. Med så mange makrell i bøtta, ble det mer enn middag på oss, vi fikk en god porsjon til røykeovnen også. Om du har tilgang på en slik ovn, anbefales dette på det varmeste!


Stekt makrell hører til sommeren, men denne gangen gjorde jeg en liten vri på tilbehøret - det ble tzatziki og sennepsvinaigrettepoteter istedet for den klassiske agurksalaten. Det smakte veldig godt og skal definitivt bli fast innslag når vi har stekt makrell på menyen. 
Dette trenger du
Generøst rensede makrellfileter
Hvetemel
Salt
Nykvernet pepper
Stekesmør
Tålmodighet
Sitronskiver og hakket persille til servering


Slik gjør du
Makrellfiletene bør renses godt, slik at de blir så enkle som mulig å spise. Bland sammen hvetemel, salt og pepper i en liten brødpose. Vend hver filét i melblandingen i posen og stek i godt smør på varm panne. Jeg begynner med skinnsiden ned. Snu filetene når de har fått en skikkelig stekeskorpe og er nesten ferdige. Legg makrellen på en tallerken og stek videre. Gjenta til det ikke er mer makrell igjen. 

Tips! Sett på kjøkkeviften på full fart og vask godt på kjøkkenet etterpå. Har du en utekomfyr, så bruk denne. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.